Ziua Mondiala a Mediului si viata poluanta din orase

Ziua Mondiala a Mediului si viata poluanta din orase
Ziua Mondiala a Mediului si viata poluanta din orase

Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita in fiecare an pe 5 iunie, va fi marcata si in Vrancea prin actiuni care se inscriu in tema de anul acesta si anume “promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile a vietii umane in centrele urbane”.

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vrancea participa in perioada 4-7 iunie la activitati specifice acestei zile. Printre ele se numara decernarea premiilor pentru concursul “Sa cunoastem importanta zilei de 5 iunie – ziua mondiala a mediului si sa dovedim prin ecoatitudine in fiecare zi”, organizat de compania Divori Prest SRL in parteneriat cu APM si diverse unitati de invatamant din Focsani. Agentia mai este partener si la o expozitie de obiecte confectionate din deseuri reciclate, respectiv o activitate educativa, in parteneriat cu Centrul pentru Copii Exploatati prin Munca Focsani din cadrul DGASPC Vrancea.

Ziua Mondiala a Mediului a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Tema de anul acesta este “THINK.EAT.SAVE” si se adreseaza in special locuitorilor din orase, zone din ce in ce mai poluate. Dupa cum spune noul director al APM Vrancea, Valentin Logodinschi, prin evenimentele organizate se atrage atentia populatiei asupra problemelor de mediu si masurile pe care trebuie sa le intreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepasarea si inconstienta au distrus. (S. T.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente