Ziua Mondiala a monitorizarii calitatii apei

0
435

foto2.jpgLa initiativa Smithfield Ferme si Smithfield Prod, 75 de elevi au monitorizat calitatea apei in judetul Timis

Timisoara, 10 Noiembrie 2009: In cadrul programului international – „Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei”, reprezentantii Smithfield Ferme si Smithfield Prod, au initiat impreuna cu 75 de elevi din judetul Timis, a III a actiune de testare si verificare a calitatii apei. Au fost testate apele raului Barzava si ale statiei de epurare Smithfield Prod.

Aceasta actiune didactic-educativa este un experiment cu rol de sensibilizare si constientizare a tinerei generatii fata de protejarea resurselor de apa. Smithfield Foods Inc. este parte in acest program international, desfasurat in 43 de tari sub egida Asociatiei Mondiale a Apelor (IWA), si sustinut de Agentia Guvernamentala a Statelor Unite pentru Protectia Mediului, alaturi de alte numeroase companii recunoscute la nivel international.

In Timis, printre participantii din acest an s-au aflat elevii claselor VII-IX ai Liceului Teoretic din localitatea Gataia si elevii Scolii Generale cu clasele I-VIII din Utvin. Cu ajutorul truselor de analiza, autorizate de Asociatia Internationala a Apelor (AIA), achzitionate anual de reprezentantii Smithfield, elevii au testat o serie de parametri de baza cum ar fi: pH-ul apei, turbiditatea, oxigenul dizolvat si temperatura acesteia.

Elevii Liceului Teoretic din Gataia au primit informatii referitoare la calitatea apei si priotectia mediului de la reprezentantii Smithfield Ferme si ai catedrei de chimie a liceului. Testarea apei s-a facut in prezenta reprezentantilor primariei orasului Gataia, a directorului liceului – Radu Bontescu si a membrilor Fundatiei „Prietenii naturii”.

In aceeasi perioada, 35 de elevi ai Scolii Generale din Utvin, sub indrumarea profesorului de biologie – Laura Sologiuc, a echipelor de mediu si ale statiei de epurare Smithfield Prod, au testat chiar apa rezultata in urma procesului de epurare din cadrul statiei companiei din Timisoara. Actiunea a fost organizata ca lectie deschisa pe teme de protectie a mediului. Toti elevii participanti la testatea apei au primit diplome si carti educationale.

Prin intermediul implementarii acestui program global si in Romania, companiile Smithfield Ferme si Smithfield Prod sprijina in mod direct accesul la educatie al tinerei generatii referitor la importanta calitatii apei pentru viata. Tinerii si famillile acestora, fiind mai bine informati, vor dezvolta un comportament responsabil fata de mediu si protejarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.