“Ziua Pasarilor”, sarbatorita la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

“Ziua Pasarilor”, sarbatorita la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
“Ziua Pasarilor”, sarbatorita la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Societatea Ornitologica Romana, cu sprijinul Viasat Nature, organizeaza duminica, 31 martie, incepand cu orele 11:00, “Ziua Pasarilor”, eveniment ce se va desfasura in incinta Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”.

Societatea Ornitologica Romana monitorizeaza populatiile de pasari salbatice si face eforturi pentru protejarea habitatelor acestora si pentru protectia mediului inconjurator. Intre proiectele desfasurate de SOR se numara “Spring Alive”, ce implica simpla observare a pasarilor, proiect in care sunt implicati anual copiii din 37 de tari, dar si “Protectia berzei albe in Romania” si “Salvarea coloniei de Pelican cret de pe insula Ceaplace” din Delta Dunarii.

Impreuna cu Muzeul Satului, SOR a demarat un proiect unic in Romania – construirea si gestionarea unui Centru de Salvare si Recuperare dedicat pasarilor salbatice. Adapostul va raspunde nevoii societatii urbane de a se implica mai mult in protejarea mediului inconjurator, de educare a publicului larg in privinta implicarii directe si actionarii in cazul unui dezechilibru.

La evenimentul organizat de Societatea Ornitologica Romana la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, copiii vor putea participa si la atelierul de origami si la atelierul de ornat turta dulce. De asemenea, vizitatorii vor afla aspecte inedite din viata pasarilor, participand la vernisajul expozitiei de fotografie expusa la Sura Bancu, la orele 13:00. Persoanele curioase, care vor dori sa afle mai multe informatii despre viata acestor vietuitoare, sunt invitati sa participe la vizionarea filmului documentar “Secretul pasarilor”, la Sala Multimedia, in timp ce trupa “Tapinarii” va asigura momentul muzical al zilei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente