Legea junglei, în Delta Dun?rii: HOTEL f?r? autoriza?ie de mediu
Patru localitati din Delta Dunarii vor beneficia de infrastructura verde si servicii pentru ecoturism si pescaturism
Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Data de 1 septembrie a fost declarata Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Aceasta se sarbatoreste din anul 2008, in conformitate cu un ordin emis de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD). Ziua a fost aleasa pentru a marca data la care a intrat in vigoare Hotararea Guvernului Romaniei nr. 983, din anul 1990, prin care intreaga Delta a Dunarii si unitatile geografice vecine au fost declarate „Rezervatie a Biosferei”.

Recunoscuta pe plan mondial, datorita bogatiei de specii gazduite, zona umeda de importanta internationala pe lista Conventiei “Ramsar”, patrimoniu natural de valoare universala exceptionala si Rezervatie a Biosferei in cadrul Programului MAB – UNESCO, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este sarbatorita, anul acesta, in cadrul proiectului “Plan de Management Integrat pentru Zona Deltei Dunarii”. Proiectul este co-finantat din fonduri europene.

Cu aceasta ocazie va fi organizat un eveniment de informare a unor grupuri-tinta. Pe durata intregii zile, se va desfasura deplasarea cu destinatia Sulina, urmand a se vizita centrul ce va fi construit in cadrul proiectului ”Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii sectorului pontic din RBDD prin constientizare, informare, vizitare”, finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu, in perioada ianuarie 2011-decembrie 2013.

Alegerea rutei Tulcea-Sulina s-a facut din perspectiva gradului de acoperire a unei suprafete semnificative din Delta Dunarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here