Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Data de 1 septembrie a fost declarata Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Aceasta se sarbatoreste din anul 2008, in conformitate cu un ordin emis de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD). Ziua a fost aleasa pentru a marca data la care a intrat in vigoare Hotararea Guvernului Romaniei nr. 983, din anul 1990, prin care intreaga Delta a Dunarii si unitatile geografice vecine au fost declarate „Rezervatie a Biosferei”.

Recunoscuta pe plan mondial, datorita bogatiei de specii gazduite, zona umeda de importanta internationala pe lista Conventiei “Ramsar”, patrimoniu natural de valoare universala exceptionala si Rezervatie a Biosferei in cadrul Programului MAB – UNESCO, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este sarbatorita, anul acesta, in cadrul proiectului “Plan de Management Integrat pentru Zona Deltei Dunarii”. Proiectul este co-finantat din fonduri europene.

Cu aceasta ocazie va fi organizat un eveniment de informare a unor grupuri-tinta. Pe durata intregii zile, se va desfasura deplasarea cu destinatia Sulina, urmand a se vizita centrul ce va fi construit in cadrul proiectului ”Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii sectorului pontic din RBDD prin constientizare, informare, vizitare”, finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu, in perioada ianuarie 2011-decembrie 2013.

Alegerea rutei Tulcea-Sulina s-a facut din perspectiva gradului de acoperire a unei suprafete semnificative din Delta Dunarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente