Reincepe „Casa Verde”

Programul Casa Verde pentru persoane fizice
Reincepe „Casa Verde”
Reincepe „Casa Verde”

Administratia Fondului pentru Mediu(AFM) a reluat semnarea contractelor de finantare din programul „Casa Verde” demarat in 2011.

De altfel, ministrul Mediului Attila Korodi a dat asigurari ca pana la sfarsitul anului se va finaliza etapa de semnare a contractelor de finantare, ceea ce da certitudinea beneficiarilor ca vor primi subventiile de stat pentru echipamentele pe care le vor achizitiona. Intre timp, sumele alocate pentru fiecare judet in parte au fost redistribuite. Primele cereri de finantare aprobate, la mai bine de doi ani de la suspendarea operatiunii, provin din 25 de judete ale tarii, cele mai multe dosare fiind analizate in judetele Bihor (244 dosare), Arad (222 dosare) si Arges (202 dosare).

La polul opus se afla judetul Ilfov, cu doar 15 cereri aprobate, Braila (26 dosare) si Ialomita (30 dosare). De remarcat este faptul ca majoritatea covarsitoare a cererilor se refera la subventii de 6.000 de lei, adica pentru instalarea de panouri solare si centrale pe peleti. Potrivit AFM, beneficiarii acceptati au la dispozitie „60 de zile de la comunicarea aprobarii dosarului de finantare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autoritatii sa semneze contractul, sa se prezinte la sediul Agentiei de Protectia Mediului (APM) din judetul de care apartin, in vederea semnarii contractelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *