Ziua Rosiei Montane la Iasi

  0
  392
  Ziua Roșiei Montane la Iași
  Ziua Rosiei Montane la Iasi
  Ziua Rosiei Montane la Iasi

  Asociatia Mai Bine organizeaza Ziua Rosiei Montane la Iasi, cu sprijinul Asociatiei Alburnus Maior, al Asociatiei Bucuresti si al organizatiei ReGeneration. Evenimentul reprezinta aniversarea a 1882 de ani de existenta a Rosiei Montane, cea mai veche localitate miniera din Romania, aceasta fiind atestata documentar pe 6 februarie 131. Totodata, Ziua Rosiei Montane este un prilej de a sublinia importanta conservarii si punerii in valoare a patrimoniului natural si cultural de la Rosia Montana si de a face cunoscute riscurile la care este supusa intreaga zona de catre proiectul minier propus de compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

  Anul acesta marcam la Iasi acest eveniment prin mai multe activitati. Miercuri, 6 februarie, va invitam sa luati parte la un mars de solidaritate pentru locuitorii din Rosia Montana incepand cu ora 17.30. Traseul marsului este: Parcul Copou (punct de plecare) – Casa de Cultura a Studentilor – Bld. Indpendentei – Str. Elena Doamna – Bld. Anastasie Panu – Str. Stefan cel Mare – Piata Unirii (destinatie finala).

  La ora 19.30, la Teatru Fix, va fi proiectat filmul documentar Rosia Montana, Un loc la marginea prapastiei (Fabian Daub, Germania, 2012). Filmul este subtitrat in romana si in engleza, iar intrarea este libera. La finalul productiei cinematografice, de la ora 21.00, va avea loc o sesiune de discutii ce va avea ca tema principala patrimoniul natural si cultural de la Rosia Montana.

  Pentru a va face o idee si mai buna cu ceea ce reprezinta aceasta localitate si de ce este important sa luptam impotriva distrugerii acesteia, va invitam sa vizitati incepand cu data de 11 februarie expozitia fotografica ”Patrimoniul din Rosia Montana in imagini”, care va fi prezentata in cadrul Institutului Francez Iasi. Vernisajul va avea loc pe data de 11 februarie, ora 18.00, iar imaginile vor fi disponibile publicului pana pe data de 9 martie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.