AGR Autogas Grup Romania a omologat cea mai puternica masina dotata cu sistem GPL si permite o economie de 45% la combustibil

AGR Autogas Grup Romania a omologat cea mai puternica masina dotata cu sistem GPL si permite o economie de 45% la combustibil
AGR Autogas Grup Romania a omologat cea mai puternica masina dotata cu sistem GPL si permite o economie de 45% la combustibil

Industria auto a omologat un nou record la nivel european pentru un automobil dotat cu instalatie GPL de 579 cai putere (432 de KW). Modelul Mercedes ML 6.3 AMG pe care a fost montata instalatia este cea mai puternica masina din Europa care functioneaza pe GPL. Omologarea respecta trei din patru caracteristici ale standardele EURO 6 si permite o economie de 45% la combustibil.

Recordul inregistrat de AGR Autogas Group reprezinta un pas important pentru piata auto a masinilor cu capacitati cilindrice mari pentru ca permite o economie substantiala la combustibil, oferind in acelasi timp performante ridicate si emisii de noxe scazute. Noul record il depaseste pe cel anterior cu 110 KW, cand instalatia olandeza PRINS a fost omologata cu 322 KW la standardul EURO 5.

In contextul in care vanzarile pe segmentul masinilor cu capacitati cilindrice mari a crescut cu 20%, conform rapoartelor AGR Autogas Group, sistemele de GPL performante destinate masinilor cu 6 si 8 cilindri vor putea raspunde nevoii soferilor de a reduce cheltuielile de combustibil. In plus, posesorii autoturismelor se vor putea bucura de performantele crescute ale masinii, respectand normele de mediu in vigoare.

Cea mai mare licenta de putere din Europa obtinuta in urma omologarii instalatiei auto GPL a fost emisa de Registrul Auto Roman, fiind obtinuta de compania AGR Autogas Group in urma testelor efectuate pe un autoturism marca Mercedes ML 6.3 AMG. Prepararea montajului si calibrarea autoturismului pentru efetuarea testul dinamic a durat 1 luna de zile, intregul proiect fiind finalizat cu ajutorul echipei tehnice AGR si a producatorilor de componente auto GPL – Tomasetto Achille din Italia si STAG din Polonia sub indrumarea Domnului Inginer Marius Colteve, Director Tehnic in cadrul AGR Autogas Group.

Acest nou record a fost o adevarata provocare pentru intreaga echipa avand in vedere complexitatea autoturismului. Putem spune ca am avut ocazia sa lucram cu un adevarat bolid – cele 8 pistoane ale motorului dezvolta pana la 579 cai putere iar din testele efectuate pe acest autoturism dupa montarea sistemului GPL, economia pentru combustibil a fost de 45%, consumul de GPL creste cu 1.8L/100Km fata de cel de benzina iar puterea autoturismului scade cu 1,9%. Noxele autoturismului cu GPL au scazut semnificativ atingand normele de poluare EURO 6 la 3 din 4 caracteristici pentru aceasta norma “ a declarat Marius Colteve, Director Tehnic AGR Autogas Group.

Propunerea celor de la AGR Autogas Group de a depasi recordul de putere pentru un autoturism echipat cu sistem GPL ne-a incantat. Ne-am alaturat acestei provocari pentru ca dorim sa aratam ca posesorii de autoturisme cu capacitati cilindrice mari se pot bucura de perfomantele bolizilor cu costuri de operare mult mai reduse, datorita sistemelor GPL avansate. Acest nou record va deschide o noua nisa de piata datorita atractivitatii costurilor pe termen lung“ a declarat Christian Ciscato, Directorul Comercial Tomasetto Achille.

Domeniul combustibililor alternativi ofera o noua perspectiva proprietarilor de automobile puternice, pentru ca sistemele GPL aduc utilizatorilor economii substantiale si un impact redus asupra mediului.

Despre AGR Autogas Group

AGR Autogas Group a luat fiinta in anul 1999 avand ca principal obiect de activitate productia, dezvoltarea si omologarea instalatiilor auto de gaz precum si montajul, distributia si asigurarea suportului tehnic pentru intreaga retea nationala de service-uri partenere. Compania detine cel mai mare centru de conversie din sud-estul Europei care functioneaza atat ca centru de pregatire pentru parteteneri cat si ca service dedicat montajului si intretinerii instalatiilor auto de gaz.

Prin efectuarea testelor si incercarilor de catre Registrul Auto Roman, AGR Autogas Group a obtinut un numar de 25 de Licente si Certificate de Conformitate pentru instalatiile auto de gaz importate, fiind in masura sa propuna pe piata din Romania instalatii GPL auto pentru toate tipurile de autoturisme, incluzand aici si autoturismele de ultima generatie echipate cu motoare avand nivel de emisii poluante Euro4, Euro5 si autoturisme cu sistem de injectie directa de benzina.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente