Clasele de gimnaziu din Romania devin fabrici pentru un viitor curat

  • Clasele de gimnaziu din Romania devin fabrici pentru un viitor curat
    Clasele de gimnaziu din Romania devin fabrici pentru un viitor curat

    Mega Image si Junior Achievement Romania lanseaza competitia prin care clase de gimnaziu din toata tara devin “fabrici pentru un viitor curat”

  • Profesorii si elevii participanti contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin comportament responsabil si activitati ecologice
  • Organizatorii competitiei vor premia cele mai responsabile clase si scoli la Ateneul Roman, in cadrul Business Hall of Fame 2013
  • Competitia se desfasoara in cadrul programului  Mega Image Fabrica pentru un viitor curat, care isi propune sa sustina activitati de protejare a mediului si de reducere a efectului amprentei de carbon, prin parteneriatul cu Junior Achievement Romania

Pe 24 ianuarie, 2013, Junior Achievement Romania si Mega Image au organizat trainingul de lansare a competitiei Fabrica de aer curat, la care au participat peste 80 de profesori din toata tara prin intermediul unei platforme moderne de educatie si comunicare.

Elevii si profesorii de gimnaziu din toata tara se inscriu in aceasta perioada in concursul de reducere a emisiilor de carbon prin comportament responsabil si proiecte educationale cu impact real. In perioada 15 februarie – 5 aprilie, elevii vor acumula puncte pentru clasa si scoala lor prin comportament responsabil acasa, in scoala si in timpul liber, cat si prin organizarea sub coordonarea profesorului a unor activitati ecologice (de ex., colectare si reciclare, plantare de copaci). Clasa si scoala care aduc cea mai mare contributie vor fi premiate in cadrul Galei Business Hall of Fame, care va avea loc in 29 mai, 2013, la Ateneul Roman.

Astfel, elevii vor intelege impactul deciziilor din viata de zi cu zi asupra mediului si vor fi mai increzatori in puterea lor de a aduce schimbari pozitive in comunitate, invatand sa devina ambasadori ai consumului responsabil de resurse.

Competitia este o componenta a proiectului educational Fabrica de aer curat, derulat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Mega Image pentru stimularea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator.

Mega Image sustine acest proiect prin programul Fabrica pentru un viitor curat, initiativa care face parte din angajamentul de responsabilitate sociala si din procesul de asumare a sustenabilitatii in ceea priveste atitudinea fata de mediu: folosirea de tehnologii moderne si energie verde in lanturile de magazine, infiintarea de centre de reciclare pentru PET-uri si doze de aluminiu, si promovarea produselor ecologice.

 „La Mega Image sustenabilitatea face parte din viziunea noastra, din modul in care am ales sa ne desfasuram activitatea. Dorim sa protejam viitorul clientilor, angajatilor si comunitatilor din care facem parte, iar in acest sens platforma „Fabrica pentru un viitor curat” sustine proiecte de reducere a efectului amprentei de carbon asa cum este si proiectul „Fabrica de aer curat” organizat de Junior Achievement Romania.” a declarat Raluca Alexandrescu, Marketing Manager Mega Image.

Proiectul Fabrica de aer curat ofera elevilor si acces la modulul educational Resursele, peste 1300 de elevi si 46 de profesori din judetele Arges, Brasov, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, cat si din Bucuresti beneficiind in acest an scolar de acces gratuit la pachetul de manuale Resursele si suport pentru implementarea programului (training, pre/post-teste, certificate) prin sustinerea Mega Image.

Informatii suplimentare sunt disponibile la: http://www.mega-image.ro/fabrica-pentru-un-viitor-curat

 

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente