Zona Cheile Bicazului-Hasmas, invadata de motociclete si de ATV-uri

1
735

Prezenta motociclistilor si a conducatorilor de ATV-uri in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas constituie una dintre principalele probleme ale celor care se ocupa de administrarea parcului, singurul de acest fel din Harghita, scrie Agerpres.
sporturi extreme in zone protejate
Directorul Parcului National Cheile Bicazului-Hasmas, Cosmin Butnar, a declarat ca exista multi amatori de senzatii tari care gasesc de cuviinta sa practice sporturile extreme pe raza parcului national, chiar daca acest lucru este total interzis.

ATV-urile distrug ecosistemul

Practicarea sporturilor cu mijloace motorizate duce la eroziunea solului, la distrugerea unor specii de plante si la deranjarea animalelor din zona, cum ar fi ursul, rasul, lupul, cerbul sau capra neagra, mai ales in perioadele sensibile de imperechere.

In plus, turistii aflati in drumetii in parcul national au reclamat de nenumarate ori faptul ca sunt deranjati de zgomotul infernal produs de motociclete, de ATV-uri sau de masini de teren. Nemultumiti sunt si proprietarii de pasuni si padure din zona, care se plang ca iarba de pe fanete este distrusa.

Cosmin Butnar a recunoscut ca este foarte greu de luat masuri impotriva amatorilor de senzatii tari in conditiile in care rangerii parcului se deplaseaza pe jos si este practic imposibil sa opreasca o motocicleta sau un ATV aflate in viteza.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.