1000 de elevi au participat la marsul Eco cu tema ,,Fii Eco si circula sanatos!”

1000 de elevi au participat la marsul Eco cu tema ,,Fii Eco si circula sanatos!”

Aproximativ 1000 de elevi au participat la marsul Eco cu tema: ,,Fii Eco si circula sanatos!”, organizat de Grupul Scolar ,,Mihai Viteazul” .
La acest mars au participat peste 4 liceele: Grupul Scolar ,,Mihai Viteazul’’, Grupul Scolar ,,Voievod Gelu”, Liceul Reformat ,,Wesselenyi”, licee incluse anul acesta in proiectul Ecoprovocarea precum si Liceul ,,Gheorghe Sincai” (castigatorii proiectului de anul trecut).

Traseul pe care l-au parcurs tinerii, insotiti de profesori a fost de la primarie pana la grupul Scolar Mihai Viteazul. Inarmati cu pancarde si mesaje gen ” Recicleaza acum pentr-un viitor mai bun” acestia au incercat sa atraga atentia asupra sanatatii si efectelor benefice ale mersului pe jos si ale folosirii altor mijloace de transport ecologic.

Viorica Remes profesor de sustine ca este important ca populatia sa respire un aer curat in orasul in care traiesc si sa stie de mijloacele de transport ecologice, mult mai economicoase, de exemplu: biciclete, role, trasuri etc..

S-au impartit si pliante cu measaje : Pune mana de la mana! De astazi pana nu se face maine. Chiar tu impreuna cu noi sa facem din oras acasa. Pentru ca fiecare lucru are locul lui.

Nu uitati ca pungile de plastic dispar in aproape 30 de ani si ca recicland 1 Kg de aluminiu se salveaza 8 kg de bauxita , 4 kg de chimicale si 14 KW/h de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *