A fost creat un micro-motor care arde hidrogen si oxigen

0
69
A fost creat un micro-motor care arde hidrogen si oxigen
A fost creat un micro-motor care arde hidrogen si oxigen

Micro-motorul a fost construit de catre cercetatorii din Olanda, Rusia si Germania. Genereaza un curent alternativ care divide moleculele de apa in hidrogen si oxigen si care, atunci cand se amesteca ard spontan, relateaza Epoch Times Romania.

Dimensiunea acestuia este de 100x100x5 micrometri. A fost dezvoltat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Twente in Olanda, de la Academia Rusa de Stiinte si de la Universitatea din Freiburg, Germania. Acest motor este compus din straturi de membrana polimerica de 530 micrometri grosime si utilizeaza electrozi care genereaza un curent alternativ care divide moleculele de apa in hidrogen si oxigen si care, atunci cand se amesteca, ard spontan. Studiul a fost publicat in Scientific Reports.

Datorita acestei abordari, se creeaza o putere care are un efect asemanator cu cel al unui piston. Conform celor explicate de cercetatori, nu a fost inca clarificat mecanismul de combustie, care, potrivit unor teorii, nu ar trebui nici macar sa fie posibil sa apara. Cu toate acestea, potrivit oamenilor de stiinta arderea ar fi permisa in nanobule tranzitorii cu un diametru mai mic de 200 de nanometri care se formeaza in fractiuni de secunda in „camera” in care are loc intalnirea dintre hidrogen si oxigen, impiedicand disiparea caldurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here