A fost inaugurat primul parc rustic ecologic din oras

Primul parc rustic ecologic din Cluj-Napoca a fost lansat oficial astazi, printr-un mini-concert folk, ce a putut fi urmarit din noul amfiteatru. Situat pe malul Somesului, la 100 de metri de podul Garibaldi, parcul se va numi „La Butuci”, fiind realizat de Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST).

Pe langa mini-amfiteatrul de 20 de locuri, parcul cuprinde un balansoar, jardiniere, mese rotunde si bancute, pentru care au fost necesare 7 tone de lemn de molid. Parcul a fost construit in stil rustic, fiind folosite materiale naturale (lemn, sfoara) in proportie de 98%.

„Cred ca am <scris> cu succes o poveste unica a parcului din zona Podului Garibaldi. Caractere si oameni diferiti am lucrat cot la cot, pentru a transpune in realitate un parc deosebit, care sa ramana comunitatii si de care noi, OST, sa ne putem mandri intotdeauna”, a declarat Ionut Tosa-Abrudan, voluntar in echipa OST.

Pentru OST, Parcul „La Butuci” a fost al saselea proiect implementat in ultimii 3 ani, acesta fiind selectat in urma concursului de idei lansat in luna iulie de Fundatia Comunitara Cluj (FCC), prin care clujenii au fost invitati sa propuna solutii creative de reamenajare a unui spatiu verde urban.

Astfel, noul parc a fost construit de la zero cu ajutorul a peste 40 de voluntari ai OST si ai companiei Provident.


„Acest proiect s-a nascut din initiativa angajatilor si agentilor Provident, care isi doresc sa participe activ la imbunatatirea calitatii vietii in zonele in care traiesc si lucreaza. Prin implicarea acestor colectivitati in selectarea proiectelor pe care le sustinem incercam sa raspundem unor nevoi reale ale comunitatilor pe care le deservim. Numai in acest an, peste 350 de angajati si colaboratori Provident s-au implicat ca voluntari in programele noastre de responsabilitate sociala, adesea chiar in timpul programului”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Proiectul a fost finantat prin programul „Fiecare parc are povestea lui,” administrat pe plan local de Fundatia Comunitara Cluj (FCC) si sustinut financiar de compania de credite de consum Provident Financial.

„Proiectele de acest tip, prin care putem transforma Clujul intr-un oras in care sa iti faca placere sa traiesti, se inscriu in domeniile de interes strategic, identificate de Fundatia Comunitara Cluj. Astfel, punem accent, printre altele, pe dezvoltare comunitara si pe calitatea vietii, pe un stil de viata sanatos si pe arta. Incurajam, de asemenea, voluntariatul, initiativa si implicarea comunitatii in rezolvarea problemelor locale, iar noul parc a reusit sa imbine toate aceste elemente”, a declarat Simona Serban, directorul executiv al FCC.

De asemenea, la realizarea proiectului a contribuit si Primaria Cluj-Napoca, punand la dispozitie terenul pe care acesta a fost amplasat.

„Salut initiativa Fundatiei Comunitare Cluj, felicit membrii OST pentru propunerea lor si le multumesc tuturor voluntarilor pentru implicare. Parcurile raman o prioritate pentru administratia locala si ne bucuram ca am putut contribui la realizarea acestui proiect unic in oras”, a declarat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca.3 Noi 2010 - Sursa: Cluj OnlineArticole recente:
Biodiversitate
Alertă pentru natură. Comisia Europeană atrage atenţia asupra speciilor şi habitatelor protejate
29 mai 2015
Masini ecologice
UE ia în calcul o măsură care ar putea scumpi maşinile pe motorină
29 mai 2015
Fondul forestier
PNL atacă TĂIERILE ILEGALE de lemn: a depus un proiect prin care mai multe instituţii ar putea face controale în păduri
29 mai 2015
Educatie ecologica
Proiectul “Natura de lângă mine: prin cunoaștere o protejez” se lansează la Cluj Napoca
29 mai 2015
Colectare Deseuri
Accidente ecologice
Au uitat de Fukushima? Chinezii construiesc centrale nucleare fara noima
29 mai 2015
Resurse naturale
Haldinele de steril în ecologizare
29 mai 2015
Biodiversitate
O pasăre aflată pe cale de dispariţie ar putea fi exterminată din cauza conflictului din Siria
29 mai 2015
Colectare deseuri
Când vor putea merge clujenii la primul teatru în aer liber realizat din 90.000 de PET-uri
29 mai 2015
Garda de mediu
„Personajul” care a aruncat gunoaie la Podul Dracului va primi o amendă de maximum 1.000 de lei
29 mai 2015
Protectia Mediului
Organisme modificate genetic
Protest global: sute de mii de oameni din toată lumea au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva alimentelor modificate genetic
29 mai 2015
Accidente ecologice
Dezastru ecologic în California, după ce 80 de tone de ţiţei au ajuns în ocean
29 mai 2015
Protectia mediului
Ministrul Mediului vrea o strategie de securitate a mediului
29 mai 2015
Organizatii ecologice
„Plantăm fapte bune în România” publică Raportul anual 2014
29 mai 2015
Organisme modificate genetic
Bumbacul organic – solutia ideala pentru pielea sensibila a copiilor
28 mai 2015
Stop Abandonului
Fondul forestier
Activistu George Epurescu: "Trebuie să evaluăm impactul asupra mediului în cazul tăierilor rase de păduri"
28 mai 2015
Organisme modificate genetic
O petiție inițiată în Germania ar putea schimba legislația privind plantele transgenice în UE: Se cere etichetarea conținutului de OMG pentru toate produsele de pe piață
28 mai 2015
Produse ecologice
Cum merge piata produselor bio?
28 mai 2015
Resurse naturale
Roșia Montană în "Monografia SRI"
28 mai 2015