A fost inaugurat primul parc rustic ecologic din oras

Primul parc rustic ecologic din Cluj-Napoca a fost lansat oficial astazi, printr-un mini-concert folk, ce a putut fi urmarit din noul amfiteatru. Situat pe malul Somesului, la 100 de metri de podul Garibaldi, parcul se va numi „La Butuci”, fiind realizat de Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST).

Pe langa mini-amfiteatrul de 20 de locuri, parcul cuprinde un balansoar, jardiniere, mese rotunde si bancute, pentru care au fost necesare 7 tone de lemn de molid. Parcul a fost construit in stil rustic, fiind folosite materiale naturale (lemn, sfoara) in proportie de 98%.

„Cred ca am <scris> cu succes o poveste unica a parcului din zona Podului Garibaldi. Caractere si oameni diferiti am lucrat cot la cot, pentru a transpune in realitate un parc deosebit, care sa ramana comunitatii si de care noi, OST, sa ne putem mandri intotdeauna”, a declarat Ionut Tosa-Abrudan, voluntar in echipa OST.

Pentru OST, Parcul „La Butuci” a fost al saselea proiect implementat in ultimii 3 ani, acesta fiind selectat in urma concursului de idei lansat in luna iulie de Fundatia Comunitara Cluj (FCC), prin care clujenii au fost invitati sa propuna solutii creative de reamenajare a unui spatiu verde urban.

Astfel, noul parc a fost construit de la zero cu ajutorul a peste 40 de voluntari ai OST si ai companiei Provident.

„Acest proiect s-a nascut din initiativa angajatilor si agentilor Provident, care isi doresc sa participe activ la imbunatatirea calitatii vietii in zonele in care traiesc si lucreaza. Prin implicarea acestor colectivitati in selectarea proiectelor pe care le sustinem incercam sa raspundem unor nevoi reale ale comunitatilor pe care le deservim. Numai in acest an, peste 350 de angajati si colaboratori Provident s-au implicat ca voluntari in programele noastre de responsabilitate sociala, adesea chiar in timpul programului”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Proiectul a fost finantat prin programul „Fiecare parc are povestea lui,” administrat pe plan local de Fundatia Comunitara Cluj (FCC) si sustinut financiar de compania de credite de consum Provident Financial.

„Proiectele de acest tip, prin care putem transforma Clujul intr-un oras in care sa iti faca placere sa traiesti, se inscriu in domeniile de interes strategic, identificate de Fundatia Comunitara Cluj. Astfel, punem accent, printre altele, pe dezvoltare comunitara si pe calitatea vietii, pe un stil de viata sanatos si pe arta. Incurajam, de asemenea, voluntariatul, initiativa si implicarea comunitatii in rezolvarea problemelor locale, iar noul parc a reusit sa imbine toate aceste elemente”, a declarat Simona Serban, directorul executiv al FCC.

De asemenea, la realizarea proiectului a contribuit si Primaria Cluj-Napoca, punand la dispozitie terenul pe care acesta a fost amplasat.

„Salut initiativa Fundatiei Comunitare Cluj, felicit membrii OST pentru propunerea lor si le multumesc tuturor voluntarilor pentru implicare. Parcurile raman o prioritate pentru administratia locala si ne bucuram ca am putut contribui la realizarea acestui proiect unic in oras”, a declarat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca.

3 Noi 2010 - Sursa: Cluj OnlineArticole recente:
Sanatate
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate
15 aprilie 2015
Protectia animalelor
Un cantec de balena nou, inregistrat in Antarctica. Cercetatorii cred ca ar putea apartine unei specii necunoscute de cetacee
15 aprilie 2015
Sanatate
Agenţia Europeană a Medicamentului: Ibuprofenul, consumat în exces, duce la infarct şi accident vascular cerebral
15 aprilie 2015
Agricultura ecologica
Fertilizarea ecologica a livezilor de mar
15 aprilie 2015
Agricultura ecologica
Cum să faci un îngrășământ natural din urzici
15 aprilie 2015
Alimentatie
Descopera efectele cuptorului cu microunde asupra sanatatii tale
15 aprilie 2015
Protectia animalelor
Industria de 200 de milioane de dolari care tine o tara in viata, dar care ingrozeste planeta. Cat costa sa impusti o girafa
15 aprilie 2015
Biodiversitate
Un flamingo negru a fost vazut in Cipru si este posibil sa fie unicul de acest gen din lume
15 aprilie 2015
Colectare deseuri
Statul obligă firmele să angajeze specialist în gunoaie. Amenzi de până la 30.000 lei pentru cei care nu respectă prevederile
15 aprilie 2015
Turism ecologic
1- 3 MAI: Reconectaţi-vă cu natura la Festivalul „Spiritfest 2015” de la Rimetea. Parapantă, ciclism, alpinism şi concurs de fotografie
15 aprilie 2015
Protectia mediului
Otrava din PET: cum ne poate îmbolnăvi de cancer un recipient de plastic refolosit
15 aprilie 2015
Biodiversitate
Prima acvilă ţipătoare mică observată prin satelit s-a întors acasă cu 10 zile mai devreme decît anul trecut
15 aprilie 2015
Fondul forestier
Arborii bătrâni absorb mai mult dioxid de carbon decât cei tineri
15 aprilie 2015
Spatii verzi
Mai mulți ecologiști, dar și universitarul Drecin cer sesizarea de către prefectul Pop a DNA pe tema toaletărilor „ilegale” de arbori din Oradea
15 aprilie 2015
Colectare Deseuri
Sanatate
Noua sursa de poluare: Cum ne imbolnaveste lumina artificiala, in special becul economic de tip LED
15 aprilie 2015
Protectia mediului
6 arii protejate de interes european în Ialomița
15 aprilie 2015
Biodiversitate
Albina sălbatică din Europa, pe cale de dispariție
15 aprilie 2015
Colectare deseuri
Colectarea şi predarea pentru reciclare a uleiurilor uzate provenite din gospodării
15 aprilie 2015