Agricultura ecologica finantata de Fondurile Europene

logoDezvoltarea agriculturii este finantata de Uniunea Europeana cu aproximativ 7,5 miliarde de euro. Sunt bani multi, pe care investitorii romani trebuie sa-i foloseasca pentru finantarea propriilor afaceri, fara sa-i mai returneze.Multi oameni de afaceri vor sa acceseze fondurile europene insa nu stiu cum si nici nu au timp sa se documenteze.

Evolutia demografica din mediul rural din Romania, a cunoscut in ultimul timp o dinamica diferita atat datorita tendintelor societatii de modernizare cat si tendintelor din perioada anterioara sau datorita impactului noilor factori economici, politici si sociali. Imbatranirea populatie rurale, migratia, numarul mare de someri sunt unele dintre cauzele care au dus la ignorarea agriculturii de catre cei mai multi oameni de afaceri, fara sa se gandeasca la investitiile in agricultura ca la o sursa importanta de venituri.
Cu ajutorul banilor de la Uniunea Europeana acum putem investi in sectorul agricol care se va dovedi a fi foarte profitabil. Procedura este simpla pentru a beneficia de fonduri nerambursabile prin FEADR. In vederea finantarii propriei afaceri trebuie sa va incadrati intr-o categorie de beneficiar eligibil sau, dupa caz, sa deveniti unul eligibil. Avantajele sunt si ele foarte numeroase Uniunea Europeana finanteaza de la 20% pana la 80% din aceste proiecte, procedurile sunt simple, exista si posibilitatea accesarii si altor subventii pentru dezvoltarea asocierii si gruparii fermierilor.
Dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania este favorizata de existenta sistemelor agricole traditionale, extensive in marea lor majoritate, precum si de consumul redus de fertilizanti si pesticide fata de media UE. Suprafata pe care se practica agricultura ecologica a crescut de 5 ori intre anii 2000 si 2004, respectiv de la 17.348 ha la 75.500 ha.
Culturile ecologice sunt reprezentate de pajisti si culturi furajere, cereale, plantele oleaginoase si proteice. Uniunea Europeana va sustine agricultura ecologica printr-o abordare globala a agriculturii durabile si va finantate pana la 80% aceste proiecte. Asta inseamna ca investitorul va plati la sfarsitul investitiei doar 20% din totalul cheltuielilor efectuate.
Un prim pas in accesarea fondurilor europene este sa consultati un specialist al unei firme de consultanta in domeniul accesarii fondurilor structurale. Acesta va va explica detaliat toti pasii care trebuie urmati si va face toata documentatia necesara dosarului de finantare pentru dumneavoastra.

Consultanta financiara de specialitate CED Invest www.cedinvest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *