ANRE mai taie din certificatele verzi din facturile la electricitate

0
56
ANRE mai taie din certificatele verzi din facturile la electricitate
ANRE mai taie din certificatele verzi din facturile la electricitate

Ponderea certificatelor verzi din facturile consumatorilor finali va scadea cu 33,3%, la 0,034 lei/KWh, dupa ce Autoritatea de Reglementare in Energie a decis, vineri, sa diminueze cota anuala de achizitie a certificatelor pentru furnizori, ceea ce va conduce la o scadere a valorii facturii cu 4%.

Prin decizia Autoritatea Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), cota estimata de achizitie de certificate verzi pentru anul in curs a fost diminuata de la 0,2117 certificate verzi/MWh la 0,191 certificate verzi/MWh. Aceasta cota va fi aplicata de toti furnizorii de energie electrica, calculat cu incepere de la 1 iulie.

„Efectul diminuarii cotei de certificate verzi se va resimti in valoarea facturii de energie electrica la consumatorii finali, ponderea certificatelor verzi reducandu-se de la 0,051 lei/KWh la 0,034 lei/KWh”, potrivit unui comunicat al ANRE, citat de Mediafax.

Certificatele verzi reprezinta ajutorul acordat de stat productiei de energie din surse regenerabile si sunt platite prin facturi de toti consumatorii de energie din Romania. Producatorii de energie regenerabila primesc certificate verzi pentru energia produsa si livrata in retele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here