Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat ca autoritatile sunt in alerta si vor lua masuri impotriva efectelor inundatiilor, fortele de ordine vor fi suplimentate, iar persoanele evacuate vor primi apa, alimente si motorina, afirmatii facute in timpul unei conferinte de presa, de joi dimineata.

David a confirmat ca in judetul Vrancea, doi oameni au murit loviti de trasnet, o persoana a fost luata de ape si o alta a fost salvata in ultimul moment la Pufesti, un barbat a fost ranit grav de o placa de azbest de la un acoperis luat de vant in Barlad, iar in Tecuci, viitura a ajuns in oras, intrarile fiind blocate si mai multe strazi inundate, iar opt linii de cale ferata au fost inchise traficului.

Ministrul de Interne a mai spus ca „jandarmii au intervenit in localitatile afectate pentru salvarea oamenilor”, adaugand ca autoritatile vor continua sa monitorizeze avertizarile emise de ANM.

„Vom lua masuri pentru evacuarea apei din localitatile afectate de inundatii”, si anume „vom supravegea starea de sanatate a oamenilor in judetele afectate”, astfel ca persoanele evacuate vor primi „50.000 de litri de apa minerala”, alimente si motorina, iar „Ministerul Sanatatii le va evalua starea de sanatate pentru evitarea unor epidemii”.

„Vom dispune la fata locului masurile care se vor impune, in functie de situatia identificata de Apele Romane”, urmand ca „Ministerul Muncii sa intocmeasca liste cu persoane care au fost afectate de inundatii”, a adaugat Cristian David.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, prezent la conferinta de presa de joi dimineata, a anuntat ca situatia de miercuri nu se va repeta si joi, cand se vor inregistra 20-25 de litri de precipitatii pe metru patrat si intensificari ale vantului in partea sudica a tarii.

„Se mentine cod portocaliu in judetele Vaslui si Galati, iar in judetele Alba, Bacau, Buzau, Hunedoara si Vrancea se mentine avertismentul cod galben”, a mai spus Korodi.

Secretarul de stat al MIRA, Victor Paul Dobre, a precizat ca „oamenii au fost evacuati, le-au fost asigurate conditii”, casele lor fiind afectate”, iar Comitetetele pentru Situatii de urgenta au actionat rapid in zonele inundate.

Sursa: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here