Cacao buna la hipertensiune

Cercetatorii germani au descoperit ca boabele de cacao contin anumiti com-pusi care contribuie la dilatarea vaselor sang-vine si pot fi folosite in combate-rea hipertensiu-nii arteriale, anunta un site britanic pre-luat de Mediafax. cacao

Nemtii de la Universitatea din Koln au vrut sa afle daca acesti compusi, luati sub forma unor suplimente alimen-ta-re, pot sa reduca hiper-tensiunea, conside-rata unul dintre factorii de risc major in declansarea infarctelor si a atacurilor cerebrale.

Aceste pastile ar putea fi o metoda natu-rala si mai sanatoasa de comba-tere a acestei afectiuni, in comparatie cu medica-men-tele care inhiba sinteza colesterolu-lui, folosite in terapiile actu-ale.

Testul a fost realizat pe 48 de voluntari suferinzi de hiper-tensiune.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *