Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni
Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni
Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit puterile miraculoase si curative ale lacului si, de atunci, mii de oameni vin sa-si trateze afectiunile in lacul din Baragan.
amara

Cel care a testat proprietatile apei lacului Amara, savantul Petru Poni a descoperit ca lacul Amara contine o serie de substante chimice benefice pentru organism. In studiile sale despre lacul Amara, el a notat ca „apa este incolora, opalescenta, gust foarte sarat, amar totodata, miros slab de hidrogen sulfurat. Din analiza calitativa rezulta ca cuprinde urmatoarele substante: acid silicic, acid carbonic, acid sulfuric, acid boric, clor, sodiu, foarte putin potasiu si litiu, magneziu, calciu, fier, materii organice”, potrivit turismland.

Petru Poni e cel care a descoperit si valoarea „ingredientului secret”, care se ascunde pe fundul apei: namolul sapropelic. Namolul are suficiente substante minerale pentru a ajuta organismul sa scape de dureri.

Paradis pentru pasarile migratoare

Dincolo de puterile sale vindecatoare, lacul Amara este considerat casa pentru pasarile migratoare.

Specialistii in ornitologie din cadrul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Ialomita au descoperit, in urma cercetarilor pe care le-au efectuat, peste 10 specii diferite de pasari care vin sa-si faca cuibare pe malurile lacului Amara. Este vorba despre specii precum corcodelul mare, rata mica, pescarusul argintiu sau chira de balta.
Destinatie turistica in fiecare vara

Apa miraculoasa si namolul cu efect terapeutic, au transformat lacul Amara intr-o ideala zona de agrement. Inca de la inceputul secolului XX, pe malul lacului a fost construita o statiune balneara deschisa si astazi.

Turistilor care ajuns la Amara le stau la dispozitie cele patru plaje – Perla, UGSR, Splendid si Mircesti. Aflate in administrarea unor societati private, poti intra pe plaje doar daca achiti o taxa ce variaza intre 5 si 10 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *