Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

Citește mai departe
Dezbatere: Microhidrocentralele de pe râurile Mara ?i Cos?u, energie verde sau dezastru ecoturistic în Maramure?ul Istoric?

Dezbatere: Microhidrocentralele de pe raurile Mara si Cosau, energie verde sau dezastru ecoturistic in Maramuresul Istoric?

Va invitam sa participati la dezbaterea publica “Microhidrocentralele de pe raurile Mara si Cosau, energie verde sau dezastru ecoturistic in Maramuresul Istoric?” in cadrul careia se va pune in discutie un subiect de stricta actualitate pentru comunitatile locale. Evenimentul are loc duminica, 8 iunie, incepand cu ora 12.30, la Caminul cultural din Sat Sugatag. Aceasta…

Citește mai departe

Asociatia „Milioane de prieteni”: Ursul poate deveni o atractie ecoturistica extraordinara

Presedintele asociatiei „Milioane de prieteni”, care a infiintat Sanctuarul Ursilor „Libearty” de la Zarnesti, Cristina Lapis, a declarat pentru RTV.NET ca ursii reprezinta o mare bogatiei a Romaniei, in timp ce alte tari europene au ramas fara ei si ca exista numeroase solutii pentru ca oamenii si aceste animale sa convietuiasca in pace. „De mii…

Citește mai departe

Zimbrul carpatin are nasi in Bacau

Organismul Intermediar Bacau pentru proiectele POS Mediu coordoneaza un proiect in valoare de 1,5 milioane de lei pentru conservarea speciei zimbru la Vinatori Neamt Organismul Intermediar (OI) Bacau din Programul Operational Sectorial “Mediu” coordoneaza aplicarea unui proiect in valoare de 1,5 milioane de lei pentru conservarea speciei de zimbri in zona Vinatori Neamt, care se…

Citește mai departe

Icebergurile, principala atractie turistica in Noua Zeelanda

Icebergurile care plutesc in apropierea statului Noua Zeelanda au devenit noua atractie turistica in Oceanul Pacific. Autoritatile au pus la dispozitia curiosilor veniti din toate colturile lumii, elicoptere care ii transporta cat mai aproape de magnificele blocuri de gheata. Cercetatorii de la Australian Antractic Division (AAD) au precizat ca blocurile de gheata provin din Oceanul…

Citește mai departe

Dispar ghetarii elvetieni

Ghetarii Elvetiei s-au micsorat cu 12% in ultimul deceniu, din cauza cresterii temperaturilor si a ninsorilor tot mai putine, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Elvetiana ETH, citati de Reuters. „Ultimul deceniu a fost cel mai rau pe care l-am avut in ultimii 150 de ani. Am…

Citește mai departe

Pesterea Campeneasa a fost curatata

Pestera de la Campeneasa, monument al naturii unic in Europa, a fost igienizata timp de trei zile de echipe de salvamontisti, speologi, pompieri, care au scos din adanc peste 90 de metri cubi de gunoaie. Pestera, cu o cascada interioara de 42 de metri, s-a transformat de-a lungul anilor dintr-o atractie turistica neamenajata intr-o groapa…

Citește mai departe

Licuricii stralucesc tot mai putin

Licuricii sunt una din principalele atractii turistice ale orasului Ban Lomtuan, Thailanda. Insa, in ultima perioada tot ceea ce au vazut turistii de-a lungul raului Mae Klong a fost numai luminile restaurantelor sau ale hotelurilor. „Populatiile de licurici au scazut cu aproximativ 70 de procente”, a declarat Preecha Jiabyu, ghid turistic. Viitorul acestor insecte a…

Citește mai departe