Asociatia „Milioane de prieteni”: Ursul poate deveni o atractie ecoturistica extraordinara

Asociatia „Milioane de prieteni”: Ursul poate deveni o atractie ecoturistica extraordinara

Presedintele asociatiei „Milioane de prieteni”, care a infiintat Sanctuarul Ursilor „Libearty” de la Zarnesti, Cristina Lapis, a declarat pentru RTV.NET ca ursii reprezinta o mare bogatiei a Romaniei, in timp ce alte tari europene au ramas fara ei si ca exista numeroase solutii pentru ca oamenii si aceste animale sa convietuiasca in pace.

„De mii de ani de pe vremea dacilor, am trait cu ursii si ei reprezinta o mare bogatie naturala a Romaniei, in timp ce alte tari europene nu mai au, este un patrimoniu mondial si decimarea lor numai pentru ca autoritatile nu mai vor sa aiba probleme nu este o justificare”, a declarat Cristian Lapis, presedintele asociatiei „Milioane de prieteni”, pentru RTV.NET.

„In Marea Mediterana s-au semnalat in aceasta vara rechini. S-au luat masuri de interzicere a turistilor pe plaje si nu s-a dat liber la omorarea rechinilor! Daca vrem ca generatiile viitoare sa mai vada ursi in realitate si nu la Antipa, trebuie conservata aceasta populatie de ursi si trebuie sa reinvatam sa coabitam”, a mai spus Cristina Lapis.

Presedintele asociatiei spune ca una dintre solutii este ca gunoaiele unde sunt atrasi ursii sa fie ingradite, in asa fel incat animalele sa nu mai aiba acces. In plus, zonele de constructie care au inaintat cat mai mult in paduri, luandu-le spatiul vital al ursilor, trebuie supravegheate cu mai multa atentie.

„Este nevoie de o evaluare corecta a numarului de ursi cu o echipa de specialisti neutri din mai multe tari europene, echipa din care sa faca parte vanatori, specialisti silvici, padurari, reprezentanti ai ONG-urilor, pentru ca rezultatele sa nu poata fi contestate de nici una dintre parti”, a mai spus Cristina Lapis pentru RTV.NET.

„Este nevoie de educatie, de spoturi publicitare in care ursul sa nu mai fie diabolizat si sa redevina ursuletul de plus pe care fiecare copil l-a tarat dupa el in copilarie. Ursul este regele padurilor carpatine si poate deveni o atractie turistica extraordinara in cadrul agroturismului, cum este in prezent in Muntii Abruzzi in Italia”, a precizat presedintele asociatiei.

Asociatia „Milioane de prieteni” a cerut sa il gazduiasca pe ursul ranit din Moroeni, atunci cand va fi gasit si sustine relocarea unui urs din Busteni de catre ICAS Brasov, in zona indepartate, in loc de uciderea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *