A IV-a Conferinta Internationala – Energia Solara in Romania

A IV-a Conferinta Internationala – Energia Solara in Romania

Romania se bucura anul acesta de o crestere a numarului de investitori in domeniul energiei solare, iar odata cu aceasta a crescut si numarul de licente solicitate pentru instalarea de parcuri solare. In 2012 numarul investitorilor care au solicitat licente a ajuns deja la 300, fata de anul trecut cand numarul acestora a fost de 50. Statul a aprobat o lege prin care investitorii primesc 6 certificate verzi pe MWh pana la 1 ianuarie 2014 si nu doar pana la 1 ianuarie 2013, asa cum a fost stabilit initial. Pentru a sprijini dezvoltarea pietei de energii regenrabile in Romania, REECO va organiza cea dea V-a editie a targului si conferintelor RENEXPO® SOUTHEAST EUROPE, intre 21-23 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Sectorul energetic fotovoltaic din Romania are unul din cel mai mare potential de crestere in Europa. Acesta este unul din sectoarele in care se investeste din ce in ce mai mult, iar Romania este vazuta astfel, ca urmatoarea tinta pentru demararea de proiecte fotovoltaice. Centralele fotovoltaice care vor fi racordate la sistemul energetic national, vor produce curent cat cele 2 reactoare de la centrala nucleara de la Cernavoda.

Conform datelor publicate de Transelectrica, in Romania exista 51 de companii care demareaza proiecte pentru instalarea de panouri solare. Valoarea investitiei in aceste proiecte se ridica la 500 milioane de euro, iar capacitatea totala instalata va fi de 210,3 MW. In 2012 vor fi pe deplin functionale 14 astfel de instalatii fotovoltaice care transforma radiatiile solare in electricitate si anume: 4 in Prahova, 2 in Dolj, Olt si Timis, unul la Braila, Botosani, Gorj si Dambovita. Aceste parcuri solare instalate vor produce impreuna 61 MW.

Avand in vedere importanta pe care energia solara o are in prezent, in Romania, REECO – organizator de targuri si conferinte pentru energie regenerabila in toata Europa, va organiza cea de-a IV-a Conferinta Internationala – Energia Solara in Romania, care va avea loc pe 22 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Conferinta va gazdui pe parcursul unei zile reprezentanti ai unor institutii cu putere de decizie, la nivel national si international din 6 tari, precum si producatori si distribuitori din acest domeniu. Printre tematicile conferintei se afla detalii legate de ultimele dezvoltari ale pietei, politici, legislatie si posibilitati de finantare si multe altele. Marrie LATOUR, Senior National Policy Advisor EPIA, din Belgia va prezenta o “Privire de ansamblu asupra dezvoltarii pietei actuale a centralelor PV”.

De la Dl. Zoltan NAGY-BEGE, Director General – Departamentul Reglementare in Domeniul Eficientei Energetice, ANRE participantii vor afla ultimele “Noutati privind schema de sprijin din surse regenerabile de energie in Romania. Dr.Ing. Bogdan TRUSCĂ, Business Development Manager, TÜV SÜD Romania va prezenta “Probleme tipice in timpul constructiei si functionarii instalatiilor fotovoltaice. Printre exemplele practice prezentate se vor afla representanti CSUN – China Sunergy Europe GmbH, Germania care va prezenta “Puterea Fotovoltaicului – Studii de caz despre Parcurile Solare din Estul Europei”; Eltek AS din Norvegia, IBC SOLAR s.r.o din Republica Ceha, Hanwha SolarOne GmbH, Germania, ET Solar Group, Solutii Solare de la Vermeer si multi altii. Un punct special va ocupa eficienta modulelor solare, in prezentarea expertilor de la REC Solar Germany.

Aceasta conferinta va fi organizata in paralel cu a V-a editie a celui mai mare targ de energie al Romaniei, RENEXPO® SOUTH – EAST EUROPE, in cadrul caruia s-au inscris pana in prezent peste 100 de expozanti provenind din 13 tari, din care 50% sunt din domeniul energiei solare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente