Patrula Verde isi va incepe activitatea in curand

Patrula Verde isi va incepe activitatea in curand
Patrula Verde isi va incepe activitatea in curand

Infiintata in urma cu cativa ani de TEGA, Patrula Verde din Sfantu Gheorghe isi va incepe activitatea in functie de vreme. Daca va fi cald, iar oamenii vor incepe sa iasa la un gratar, vor porni si membrii Patrulei pentru a vedea in ce masura sunt respectate regulile de curatenie „pe teren neutru”.

„Patrula Verde are 8 membri, iar conform planului isi va incepe activitatea in luna mai, insa daca va fi nevoie, va porni si mai repede. Am amplasat peste 10 cercuri din beton in locurile frecventate de turisti, de iubitorii de iesit la iarba verde, si ii rugam sa le foloseasca pentru aruncarea gunoiului” – spune directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba.

Acesta a adaugat ca experienta anilor trecuti a aratat ca cele mai multe probleme au fost cu turistii veniti din alta parte, care si-au spalat masinile in parau sau au lasat mizerie in urma lor. De altfel, in caz de nevoie membrii Patrulei pot solicita ajutorul Politiei si al Jandarmeriei in cazul in care turistii necivilizati le creeaza probleme tinerilor care vegheaza asupra curateniei.

Menirea acestei patrule este aceea de a le atrage atentia turistilor asupra importantei protejarii mediului inconjurator, iar in caz de nevoie membrii patrulei pot cere ajutorul politiei. De asemenea, acesti tineri care patruleaza pe biciclete in zonele frecventate de turisti aduna gunoiul lasat in urma de altii si impart pliante informative cu privire la speciile de plante protejate, dar si asupra pericolului pe care il reprezinta focul lasat nestins. Patrula verde isi va desfasura activitatea spre Sugas Bai, spre Valcele si pe malul Oltului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *