Ciocolata din margarina si zaharuri

Batonul de ciocolata Metro este un produs realizat in mare parte din zaharuri si uleiuri modificate chimic prin hidrogenare, cu o valoare energetica foarte mare si cu o multime de efecte adverse asupra sanatatii.

Batonul Metro este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
ciocolata metro
Mai mult, contine si o cantitate foarte mare de grasimi vegetale hidrogenate. Din cauza nenumaratelor lor efecte adverse, autoritatile din alte tari au luat decizia de a interzice folosirea acestui tip de grasimi. Studiile au aratat ca impiedica buna functionare a ficatului, dar si a inimii, ducand la probleme de sanatate grave, daca sunt consumate pentru o perioada lunga de timp in mod constant.

Din cauza compozitiei, produsul analizat are o valoare energetica ridicata, fiind contraindicat in dieta supraponderalilor si a obezilor, dar si a celor care vor sa isi pastreze o greutate corporala normala. De asemenea, persoanele cu alergie la soia si la ou, cu intoleranta la lactoza vor consuma o cantitate mica de produs, pentru a testa reactia organismului.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca acest produs nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu hipertensiune, bolnavilor de cancer.

ETICHETA
Ciocolata lapte 35%, zahar, unt de cacao, lapte praf, masa de cacao, emulgator (lecitina de soia E322), sare, albumina, aroma artificiala (etilvanilina), contine solide din cacao 30% minimum, caramel 32,5% (sirop de glucoza, ulei vegetal hidrogenat, seminte de bumbac si/sau susan, seminte de floarea-soarelui si/sau palmier), zahar, lapte praf, emulgator (lecitina de soia E322), sare, albumina, aroma artificiala (etilvanilina), nougat 32,5% (zahar, sirop de glucoza, pudra de cacao, ulei vegetal hidrogenat (seminte de bumbac si/sau susan, seminte de floarea-soarelui si/sau palmier), albumina, lapte praf, sare.

Energie: 467 kcal/1953 kj, proteine 3,4 g, grasimi 18,8 g, carbohidrati 71,0.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *