2007 09 06| de Daniel Mihalascu

Avertizarile meteorologilor legate de cantitatea mare de precipitatii s-au confirmat ieri in Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati, judete in care ploile torentiale au distrus mai multe case si au blocat unele drumuri judetene.
GALATI. Peste 30 de locuinte au fost inundate si peste 200 de persoane s-au refugiat in podul caselor in comuna Brahasesti, din cauza unei viituri pe paraul Valea Boului. Primarul comunei, Vasile Baiculescu, a declarat ca, dupa o rupere de nori care a durat o jumatate de ora, o viitura s-a format pe paraul Valea Boului, adancimea apei ajungand pana la patru metri. Primarul a solicitat ajutor si din partea ministrului Mediului. „Am facut un studiu de fezabilitate care zace la minister”, a precizat primarul. Ploaia torentiala insotita de grindina a afectat si localitatile Toflea, Nicoresti, Priponesti, Radesti si Tecuciul Sec.
VRANCEA. Un cioban de 16 ani, din comuna Movilita, a murit pe camp dupa ce a fost lovit de trasnet, iar alte doua persoane au fost luate de viitura pe raul Zabrauti. Sotii Maria si Ion Vlad au fost luati de ape cu tot cu caruta, in timp ce incercau sa treaca raul. Barbatul a fost gasit pe malul raului in stare de soc, insa femeia nu a fost gasita inca.
VASLUI. Cea mai afectata comuna a fost Ivesti, unde vantul a smuls acoperisurile primariei si caminului cultural. Furtuna a smuls si acoperisurile a doua blocuri din municipiul Barlad, acestea fiind proiectate pe cablurile de telefonie si pe o conducta de gaze. In aceste conditii, s-a decis oprirea furnizarii gazului in zona pentru evitarea unor incendii.
In Bacau, la Podu Turcului, 100 de case au fost inundate, iar circulatia rutiera a fost intrerupta.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here