Crosul Padurii

Asociatiile Bucharest Running Club si Viitor Plus au organizat Crosul Padurii ca parte a antrenamentelor publice tematice din cadrul Bucharest City Marathon, care va avea loc pe 18 octombrie.

Crosul a avut loc cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, sub sloganul „Alearga pentru tine si pentru un copac!”

Toti partenerii si alergatorii au contribuit cu resurse pentru o cauza ecologica si anume, impadurirea unui teren din comuna Valcele, judetul Calarasi, zona cu cea mai ridicata rata de desertificare din Romania . Alergatorii Crosului Padurii au devenit „parinti adoptivi” ai unui copac ce va fi plantat in aceasta zona iar alergatorii Bucharest City Marathon vor deveni parinti adoptivi ai unui copac plantat pe spatiile oferite de Primaria Capitalei – Administratia Lacuri Parcuri Agrement. Astfel, au fost adoptati 113 copaci care reprezinta peste un sfert de hectar pe care se vor planta 1300 puieti in primul an si vor fi ingrijiti timp de 6 ani pentru a avea un rezultat final de 113 copaci maturi. Lectia de reciclare a crosului s-a concretizat in 600kg de maculatura stransa si reciclata care va permite cresterea a inca 3 copaci.

Raiffeisen Bank a organizat tombola cu premii pentru cei 250 de oameni veniti in parc, Kaufland a inscris 75 de persoane in concurs, ca activitate de responsabilitate sociala a companiei. Lafarge , Rangali, Pallas Consulting, Raiffeisen Bank, Liberis Publications au inscris echipe de alergatori ca activitati de CSR si de team building. Administratia Lacuri Parcuri Agrement a pus la dispozitie personalul si spatiul de alergare, World Class a organizat antrenamentul de incalzire cu cele doua antrenoare Andreea si Elena iar cei 35 de voluntari veniti la invitatia asociatiilor organizatoare au contribuit la organizarea Crosului Padurii. Materialele de informare pentru concurenti au fost tiparite pe hartie reciclata oferita de firma Antalis, BDG a oferit apa Devin tuturor alergatorilor iar partenerii media Realitatea FM si revista Prevention au promovat evenimentul .

Cursa s-a desfasurat pe un traseu de 3,6 km , in zona Roata Mare din Parcul Herastrau si au trecut linia de sosire 111 alergatori dintre care cel mai in varsta – Florica Milos de 62 de ani iar cel mai tanar – Juliette Roux de 6 ani.

Partenerii Crosului au oferit peste 50 de premii astfel incat sa motiveze cat mai multi alergatori amatori sau profesionisti sa continue sa faca sport in aer liber si sa aiba grija de mediul in care traim: ceasuri si espresoare de cafea pentru adulti si carti de educatie financiara bancara plus jocuri dartz pentru copii – de la Raiffeisen Bank, abonamente de sport la World Class, vouchere in valoare de cate 100 euro pentru produse alimentare naturale si servicii de catering oferite de Sanagout, produse cosmetice naturale de la Rangali, seturi de voiaj oferite de revista Prevention, abonamente pentru 6 luni la Men Health si Ioana oferite de Burda , seturi de accesorii pentru reparatii casnice oferite de Lafarge. Castigatorii Crosului au fost Vlad Victor, Stefan Oprina, George Dobre care practica atletism de performanta, urmati de Philipe Platon, Alfonso Otero si Cristian Obrejan. Prima femeie care a terminat cursa a fost Ogawa Hiroko din Japonia,urmata de Monica Pandele, Nina Schneider si Matilda Crossman. Cei mai buni alergatori pe echipe au fost: Dorin Moise de la Kaufland, Dragos Brasov de la Raiffeisen Bank si Daniel Oprea de la Rangali. Copiii castigatori din categoria peste 10 ani au fost: Dumitru Georgica si Florin Matei de la Scoala de Hipoacuzici, alaturi de Cristina Gabor iar la categoria sub 10 ani au fost: Irina Bradu, Claudia Marinescu si Sergiu Popescu.

Toti alergatorii au primit un „Ghid al alergatorului” editat de Asociatia Running Club pentru a invata sa se antreneze corect in vederea Bucharest City Marathon.

„Prin acest cros am dorit sa demaram antrenamentele pentru Bucharest City Marathon dar sa si dam un exemplu persoanelor de orice varsta si cu orice ocupatie sa adopte un stil de viata sanatos si sa produca o schimbare in bine pentru mediul inconjurator” a declarat Valeria Racila Van Groningen, presedinta Asociatiei Bucharest Running Club.

„Conceptul de adoptie al unui copac inseamna asumarea cresterii acestuia si respectiv a unei paduri, nu doar plantarea unor puieti, ci si ingrijirea lor; atletii si persoanele care fac sport sunt obisnuiti cu efortul pe termen lung si de aceea sunt niste parinti adoptivi de copaci foarte potriviti” a declarat Teia Catana, presedinta Asociatia Viitor Plus.

„Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti sprijina si saluta initiativa organizatorilor de proiecte pe teme ecologice in parcuri, care readuc spiritul civic in prim plan, dar si a proiectelor de informare a bucurestenilor despre beneficiile practicarii sportului” a declarat Radu Popa, director general Administratia Lacuri Parcuri Agrement Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *