Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece.Polaretti

Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi forteze pancreasul endocrin sa secrete mai multa insulina decat in mod normal, ceea ce il streseaza, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul analizat contine coloranti azoici de sinteza, care sunt periculosi, in special, pentru sanatatea copiilor. Sunset yellow E110 poate provoca alergii persoanelor sensibile, congestie nazala, astm, bronhoconstructie, disfunctii ale perceptiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice, blocarea enzimelor digestive. Efecte adverse are si E104 galben de chinolina: astm, alergii, dermatite, sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Rosu ponceau are potential cancerigen si poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. In compozitia produsului intra si doi stabilizatori care pot afecta buna functionare a tractusului digestiv.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de boli hepatice si renale, celor cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de boli neurodegenerative, alergicilor si astmaticilor, celor cu boli ale tractusului digestiv, celor cu sindrom ADHD.

Eticheta
Polaretti. Desert pentru inghetata. Apa, zahar, sirop de fructe ce contine capsuni 18%, cirese negre 15%, portocala 12%, lamaie 3%, sirop de glucoza, acid citric E330 acidifiant, arome, stabilizator guma de guar E412, guma de roscova E410, colorant E110 sunset yellow, E124-rosu ponceau 4R, E104-galben de chinolina.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here