Doi barbati s-au ales cu dosar penal dupa ce au fost prinsi de politisti in timp ce incercau sa deverseze peste 2 tone de substante periculoase in groapa de gunoi Glina, informeaza Politia Ilfov, printr-un comunicat remis, miercuri, agentiei NewsIn.

Cei doi au transportat cantitatea de 2.680 de kilograme de deseuri in 28 de butoaie metalice, cu ajutorul unui autotren. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acestia sunt angajati ai unei societati comerciale, care are ca obiect de activitate colectarea si neutralizarea deseurilor, avand sediul in judetul Iasi si punctul de lucru in localitatea Campulung Muscel, judetul Arges.

Recipientele respective au fost sigilate, fiind lasate in custodie pana la finalizarea analizelor fizico-chimice.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de poluare prin evacuare a unor deseuri sau substante periculoase si de neluare a masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase, care au devenit deseuri.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate, precum si a intregii activitati infractionale.

Cei in cauza risca o pedeapsa privativa de libertate de la 2-7 ani, se mai arata in comunicatul Politiei Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here