Energia solara si eoliana fac un salt calitativ in dezvoltare

Energia solara si eoliana fac un salt calitativ in dezvoltare

Energia solara si eoliana fac un salt calitativ in dezvoltare

In conditiile moderne, atunci cand sursele de combustibili fosili sunt epuizate, energia solara si eoliana nu este un vis, ci o realitate realizabila. Noi tendinte in dezvoltarea directiilor de energie alternativa ,solara si eoliana, distrug scepticismul obisnuit privind sursele de energie verde. Criticilor care incearca sa minimalizeze importanta sectoarelor progresive de energie le place sa vorbeasca despre fiabilitatea lor scazuta. In cele din urma, nu putem obtine energie solara pe timp de noapte sau primi energie de la turbinele eoliene in vreme calma.

Exista o convingere ca urmatoarele generatii de panouri solare si turbinele eoliene vor lasa in trecut justificarea pentru utilizarea combustibililor fosili murdari. General Electric Company ( GE ) este in curs de dezvoltare a turbinei eoliene integrate cu stocarea energiei, eliminand necesitatea de a gasi modalitati de a economisi energia suplimentara, in special in zilele cu vant puternic. Astfel poate fi garantat un flux continuu de energie la consumator, fara utilizarea energiei de rezerva de la centrale electrice conventionale pe baza de carbune.

O noua turbina eoliana de 2,5 MW este, fara indoiala, un salt tehnologic in industrie, in care turbinele sunt din ce in ce mai multe si neaparat –mai inteligente. Programul functionarii fiecarei turbine primeste in fiecare secunda date privind despre caracteristicile vantului si starea retelei prin zeci de mii de senzori si face ajustarile necesare in setari de lucru. Astfel sunt asigurati parametrii eficienti de generare si conservare a energiei. Pentru stocare este folosita bateria incorporata sodiu – nichel clorura cu o capacitate de 50 kWh. In cazul in care turbina eoliana produce o astfel de cantitate de energie care nu poate fi acceptata de retea, surplusul de energie poate fi salvat prin utilizarea unei baterii. Daca vantul incetineste, bateria poate elibera energia si o transfera in retea.


Si nu va faceti griji pentru energia solara care este in continua crestere – ea nici nu are de gand sa ramana in urma in dezvoltare. Cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin lucreaza la un nou tip de celule solare, care pot produce simultan energie solara si stoca rezerve de energie pentru viitor , folosind acelasi dispozitiv.
” Inginerul din Wisconsin, Hongrui Jiang, descrie tehnologia sa unica:

Stratul superior al fiecarei celule fotovoltaice este un foto electrod traditional, care transforma lumina soarelui intr-un flux de electroni. In procesul de conversie electronii sunt impartiti in doua grupuri: majoritatea electronilor ies din celula, creand o tensiune in retea, in timp ce unii sunt directionati catre nanofire polimere acoperite cu oxid de zinc – poliviniliden fluorura (PVDF). Caracteristicile PVDF permit de a stoca energie. „Atunci cand nu exista lumina soarelui, energia stocata este returnata la retea prin nanofire”, – spune Jang.

In ciuda faptului ca panourile solare de acumulare a energiei lui Jung deocamdata sunt mai putin eficace decat cele folosite in prezent in intreaga lume, echipa de cercetatori crede ca imbunatatirea acestei tehnologii este doar o chestiune de timp. Cand se va intampla acest lucru, sistemele solare de uz casnic vor fi mult mai usoare de utilizat datorita eliminarii necesitatii de a dota bateriile cu panoul sau super condensator. In plus, aceasta tehnologie permite de a proiecta cladiri mult mai eficiente energetic. Desi petrolul este o resursa care se termina, soarele si vantul in jur sunt indeajuns. Cu astfel de inovatii tehnologice visul de a folosi 100% de energie din surse regenerabile devine mai realizabil. Potrivit expertilor din industrie cu cea mai mare autoritate, singura bariera in calea tehnologiilor mai curate este „falsitatea structurilor de stat si lipsa de vointa politica, impreuna cu promovarea structurilor financiare si de afaceri existente”.6 Apr 2014 - Sursa: Ecology.mdArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016