Uleiul de Neem un insecticid ecologic eficient

0
1414
Uleiul de Neem un insecticid ecologic eficient
Uleiul de Neem un insecticid ecologic eficient
Uleiul de Neem un insecticid ecologic eficient

Uleiul este extras din semintele arborelui indian Neem (Azadirachta indica) si este utilizat ca insecticid pentru controlul daunatorilor din gradina.

Insecticidul din uleiul de neem combate insectele si acarieni mici dar functioneaza si ca fungicid in combaterea namatozilor paraziti de pe plante. Uleiul afecteaza doar daunatorii care consuma frunzele si tulpinile. Din acest motiv nu este daunator pentru albine. Se pulverizeaza pur si simplu, pe plante, uleiul de neem pentru a se obtine o acoperire adecvata. In afara ca omoara daunatorii care consuma frunzele tratate mai are si actiune hormonala (impiedica transformarea omizilor in moli, de exemplu).

Componentele uleiul de neem sunt distruse de catre microbi si lumina cand ajung in sol, pe frunzele plantelor sau in apa ceea ce recomanda uleiul de neem ca un pesticid ecologic foarte eficient (este biodegradabil). El este folosit la dezinfectarea grajdurilor si la deparazitarea animalelor sau pentru a le proteja de intepaturile diferitelor insecte fiind eficient impotriva capuselor, paduchilor, mustelor, scabiei, acarienilor, gandacilor etc.

Uleiul de neem se poate utiliza si ca ingrasamant foliar, pulverizarea acestuia in solutie diluata de 1% pe dosul frunzelor plantelor aducandu-le un aport crescut de substante nutritive (cum ar fi azot, aminoacizi, hormoni etc).

Este cunoscut ca fiind un ulei nevolatil, cu proprietati antiseptice (impiedica cresterea si dezvoltarea bacteriilor), antifungice (impiedica cresterea si dezvoltarea fungilor), antiiflamatorii (reduce inflamatiile si umflaturile), antipiretice (scade febra), analgezice (inlatura durerea) si imunostimulante (creste capacitatea de aparare a organismului in lupta cu infectiile). Astfel este folosit si ca tratament naturist pentru protejarea sanatatii umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.