Fenechiu: „Transportul pe caile navigabile interioare trebuie dezvoltat intr-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic”

0
133
Fenechiu: "Transportul pe caile navigabile interioare trebuie dezvoltat intr-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic"
Fenechiu: „Transportul pe caile navigabile interioare trebuie dezvoltat intr-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic”

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a avut, astazi, o intalnire cu Karla Peijs, Coordonator European al Cailor Navigabile si cu Cesare Bernabei, Coordonator Politici Europene din cadrul Comisiei Europene, DG MOVE, potrivit unui comunicat trimis redactiei.

Discutiile purtate s-au axat in principal pe proiectele pe care tara noastra le implementeaza pentru asigurarea conditiilor minime de navigatie pe Dunare pe toata durata anului, dar si pe noile reglementari la nivelul Uniunii Europene privind finantarea acestor proiecte. Cu acest prilej, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a discutat si despre strategia Uniunii Europene privind regiunea Dunarii si mecanismele de cooperare transfrontaliera pentru intretinerea senalului navigabil al Dunarii.
De asemenea, in cadrul acestei intalniri a fost relevata deschiderea ambelor parti pentru cooperare si sprijin privind dezvoltarea transportului durabil pe caile navigabile interioare.
„Transportul pe caile navigabile interioare joaca un rol important in transportul de marfuri in multe parti ale Europei, de aceea consider ca acest sector trebuie dezvoltat intr-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic”, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here