GNM: Amenzi in valoare de 1,64 milioane de lei pentru nerespectarea legislatiei de mediu

0
52
GNM: Amenzi in valoare de 1,64 milioane de lei pentru nerespectarea legislatiei de mediu

Inspectorii Garzii Nationale de Mediu /GNM/ au aplicat, in cea de-a doua parte a lunii noiembrie, amenzi in valoare de aproape 1,64 milioane lei ca urmare a incalcarii legislatiei privind domeniul habitatelor naturale, biodiversitatii si ariilor protejate, se arata intr-un comunicat de presa al Garzii, remis, joi, AGERPRES.

Potrivit datelor oficiale, in perioada 16 – 30 noiembrie 2012, GNM a efectuat un numar total de 2.624 de inspectii in domeniul controlului poluarii, respectiv in domeniul habitatelor naturale, biodiversitatii si ariilor protejate.

In urma actiunilor de control si ca urmare a neconformitatilor constatate, au fost aplicate 170 de sanctiuni, dintre care 56 de avertismente si 114 de amenzi, in valoare totala de circa 1,64 milioane lei.

De asemenea, in sapte dintre cazuri comisarii de mediu au dispus sistarea activitatii unor agenti economici pentru lipsa autorizatiei de mediu. In plus, a fost formulata o sesizare penala, la autoritatile in drept, pentru excavarea de agregate minerale fara permis de exploatare sau licenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here