Google este tot mai aproape de obiectivul sau de a folosi energie 100% din surse regenerabile

Autoritatile de la Bruxelles au lansat “Ghidul pentru bune practici in domeniul energiei”
Google este tot mai aproape de obiectivul sau de a folosi energie 100% din surse regenerabile
Google este tot mai aproape de obiectivul sau de a folosi energie 100% din surse regenerabile

Google a semnat cel mai mare acord de achizitie a energiei, pana in prezent, ca parte a eforturilor sale de a folosi pentru operatiunile sale doar energie 100% din surse regenerabile.

Conform acordului, gigantul tech va cumpara intreaga productie de 240 MW a parcului eolian Happy Hereford, de la periferia regiunii Amarillo, Texas. Potrivit unui post de pe blogul Google, acordul reprezinta al cincilea contract pe termen lung al companiei, conform caruia este contractat un total de energie eoliana mai mare de 570 MW, suficienta pentru a alimenta aproximativ 170.000 de case din SUA.

Parcul eolian Happy Hereford, dezvoltat de catre Chermac Energy, se asteapta sa produca energie incepand cu sfarsitul anului 2014. Google nu va consuma energia in mod direct, ci o va furniza celor de la Southwest Power Pool (SPP), pentru reteau regionala ce deserveste centrului de date Mayes County, din Okla.

Dupa achizitionarea energiei din surse regenerabile, se spune ca va retrage credite de energie regenerabila (CER), pe care le va vinde pe piata en-gros a energiei. Orice credite de energie regenerabila produse suplimentar, sub prevederile acordului, vor fi utilizate pentru a reduce amprenta de carbon de la o alta locatie.

La inceputul acestui an, Google a anutat ca a semnat un parteneriat cu generatorul de electricitate din SUA, Duke Energy, pentru a pune in aplicare un plan care ar putea stimula dezvoltarea si utilizarea energiei din surse regenerabile, inclusiv a energiei solare si eoliene. Conform acestui plan, utilitatile vor fi oferite companiilor dispuse sa plateasca pentru optiunea lor de a cumpara energie electrica ecologica la un ”tarif de energie din surse regenerabile”. Un element cheie al acestui tarif se refera la costurile de aprovizionare cu energie din surse regenerabile, cost care va fi trecut pe numele clientului care a optat pentru el, evitand astfel, orice posibil impact asupra altor clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *