Negocierile pentru Climat: Seful IPCC, acuzat de hartuire sexuala intr-un moment cheie al negocierilor

Matematica si rezistenta plantelor la schimbari climatice

Cercetatorii cauta modele matematice pentru a identifica mai repede si mai usor materialul genetic necesar cresterii rezistentei plantelor la schimbarile climatice, care pot afecta recoltele si, implicit securitatea alimentara a plantei, informeaza BBC, citat de Agerpres (17 august). Aceste studii sunt extrem de importante in contextul in care zonele uscate reprezinta 40 % din suprafata…

Citește mai departe

Top 10 alimente modificate genetic. Acum si cu gene umane!

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei. Astfel ca temerile in privinta efectelor pe…

Citește mai departe

„Super-rosia” cu proprietati anticancer

O „super-rosie” creata de cercetatorii italieni poate fi alimentul perfect pentru prevenirea declansarii cancerului la prostata, a declarat, marti, directorul World Foundation of Urology (WFU), informeaza ansa.it. Lansand campania „Saptamana luptei impotriva cancerului la prostata” in Italia, Mauro Dimitri, presedintele WFU, a declarat ca „super-rosia” creata de cercetatorii de la Institutul Biomolecular din cadrul Centrului…

Citește mai departe

Ligrul Hercule este cea mai mare felina din lume

Ligrul este rezultatul unei imperecheri intre o tigroaica si un leu. Hercule, ligrul, are opt ani si iubeste sa inoate, caracteristica tipica tigrilor. Hercule, devenit cea mai mare felina din lume, a fost un fel de accident: parintii sai, tigroaica Ayla si leul Arthur, locuiau in aceeasi incinta la Institutul de Specii Rare si Amenintate…

Citește mai departe

Intram intr-o Europa modificata genetic?

Abia „uns” sef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea sa raspandeasca culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intentia presedintelui CE de a forta autorizarea „alimentelor mutante” a trezit deja dezbateri aprinse in presa si ecouri negative la nivel de guverne. Introduse pe piata in 1996, ca „produse-minune”, mai ieftine, mai rezistente la daunatori etc.,…

Citește mai departe

Floarea-soarelui cu mai multe seminte

Un hibrid rezistent si productiv de floarea-soarelui va lua nastere in urma unui proiect de cercetare international. Americanii si francezii vor da bani grei pentru studierea secventei ADN a florii-soarelui, in vederea obtinerii unui soi care sa furnizeze mai multa hrana si bioetanol. Cercetatorii si-au pregatit bine planul: vor sa incruciseze o floarea-soarelui obisnuita cu…

Citește mai departe

Dubai: primul dromader clonat cu succes

Primul dromader clonat din lume s-a nascut pe 8 aprilie, intr-un laborator din Dubai, si se simte foarte bine, au anuntat responsabilii Centrului de cercetare si reproductie din emiratul arab. „Este primul dromader din lume care a fost clonat”, a declarat Nisar Wani, unul dintre cercetatorii de la Centrul pentru reproductie a camelidelor, finantat de…

Citește mai departe