Cele mai ciudate animale hibrid: Cama, Balfinul si Leopeul

Organismele hibrid ne-au fascinant intodeauna, de la extraterestrii pe jumatate oameni, la creaturile mitologice si pana la animale reale. REALITATEA.NET va prezinte cateva creaturi hibrid din vremurile noastre.

1. Ursul grolarunu

Ce se intampla cand incrucisezi un urs polar cu un urs grizzly? Iese un urs grolar! Puiul hibrid are cateva trasaturi de la fiecare din cele doua specii. Povestea a inceput in 2004, la Zoo Osnabruck in Germania, cand o femeie de urs brun s-a imperecheat cu un urs polar si a dat nastere la doi puiuti… grolari. Ursuletii au fost transportati la alt zoo, pentru a vedea cum se comporta daca nu sunt crescuti de parintii lor. Grolarii aveau gat lung si coada vizibila, precum a ursilor polari, dar umeri mai proeminenti, ca ursii bruni.

Blanita ursilor polari este in degrade, pornind de la un maro deschis la un crem. Labutele lor sunt partial acoperite de blana – la ursii polari sunt complet acoperite, la ursii bruni nu sunt deloc.

2. Humanzeuldoi

Humanzeul nu a devenit inca adevarat, dar a fost pe cale sa fie creat. Acum cativa ani, niste oameni de stiinta care criticau experimentele ciudate pe animale, au cerut permisiunea sa incruciseze un cimpanzeu cu un om. Au fost refuzati, din fericire, si au spus ca oricum nu ar fi facut acest lucru, ci doreau doar sa demonstreze cate nebunii se pot face.

3. Catarul si bardoultrei

Daca un magar se iubeste cu o iapa, iese un catar. Daca un cal se iubeste cu o magarita, avem un bardou. Cele doua specii hibride sunt, de obicei, sterile.

Catarii au trasaturi atat de la mama, cat si de la tata: au urechi mai lungi decat ale calului, dar cu aceaasi forma si o combinatie de par – coama de magar si coada de cal. Vocea lor este si ea un amestec intre sunetele cailor si magarilor.

4. Balfinulpatru

Primul „balfin” captiv, Keikaimalu, s-a nascut in 1985. Animalul este o incrucisare intre o mama balena (Pseudorca crassidens) si un tata delfin (Tursiops truncatus). Ca multe dintre speciile hibride, cei mai multi balfini sunt sterili.

Keikaimalu a putut insa sa aiba trei pui, din care doar unul a supravietuit mai mult de 9 ani. Balfinii au culoarea unei balene, dar botul seamana cu cel al unui delfin.

5. Ligrul si Tigeulcinci

Tigrii si leii nu se intalnesc in salbaticie, pentru ca locuiesc in zone diferite. Dar in captivitate, este o alta poveste. Se pare ca cele doua specii se plac destul de mult. Atat de mult incat dau nastere la hibrizi precum ligru (combinatia dintre leu si tigroaica) si tigeu (combinatia intre un tigru si o leoaica).

Din pacate, aceste feline hibride sufera de multe malformatii si mor tinere, de obicei. Si pentru ca sunt mult mai mari decat parintii lor, mamele trebuie operate prin cezariana.

6. Leopeulsase

Leopeul este rezultatul imperecherii intre un leopard mascul si o leoaica. Capul animalului seamana cu cel al leului, in timp ce restul corpului are culoarea leopardului. Cei mai multi leopei s-au nascut in gradinile zoologice din Japonia.

7. Camasapte

Cama este rezultatul iubirii dintre o femela lama si o camila mascul. Din cauza diferentei de statura, ingrijitorii de la un centru de reproducere a camilelor din Dubai au optat pentru inseminare artificiala. Arata mai mult ca o camila, dar fara cocoasa.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *