Rampele de gunoi din Bistrita-Nasaud, inchise doar pe hartie

Rampa de gunoi din comuna Poana Ilvei este inchisa oficial, dar localnicii continua sa arunce acolo resturi menajere. Situatii similiare sunt si in alte localitati bistritene.rampele de gunoi

Conform Hotararii de Guvern 349 din 2005, la nivelul judetului, toate cele 166 de rampe de gunoi din mediul rural au fost inchise, inca din luna iulie a anului trecut. Cu toate acestea, multe dintre acestea continua sa functioneze ilegal. Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca nu au cum sa monitorizeze toate rampele de gunoi din judet din cauza personalului insuficient.

Desi este inchisa de anul trecut, la groapa de gunoi de la marginea comunei Poiana Ilvei oamenii inca arunca deseuri. Localnicii se plang ca nu mai suporta mirosul si ca vantul le poarta de multe ori mizeria in curte. Cei care locuiesc in apropierea gropii de gunoi spun ca oamenii arunca deseurile in cantitati mari. Nici nu e de mirare, cand in toata comuna sunt numai zece tomberoane, iar la periferia acesteia nici macar nu se colecteaza gunoaiele.

Edilul promite ca va amenaja o bariera pentru ca nimeni sa nu mai aiba acces in zona rampei de gunoi. Conform legii, fiecare primarie are obligatia sa detina un contract de salubrizare cu o firma specializata. Cat despre neregulile sesizate, cei de la Garda de Mediu spun ca vor lua masuri.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente