Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita pe 5 iunie sub sloganul „Multe specii. O planeta. Un viitor”

Ziua Mondiala a Mediului, ce va avea loc pe 5 iunie, va sarbatori anul acesta diversitatea incredibila a vietii de pe Pamant, intrucat 2010 este declarat Anul Biodiversitatii.Ziua Mondiala a Mediului

Rwanda este principala gazda a evenimentului si va organiza o multime de evenimente pe parcursul a trei zile. Rwanda este o tara cu o biodiversitate exceptionala, care a muncit foarte mult la protectia mediului.

Ziua Internationala a Mediului va fi sarbatorita in toata lumea, prin numeroase activitati de curatare a plajelor, concerte, expozitii, festivaluri si multe alte evenimente.

Si Romania sarbatoreste mediul pe 5 iunie. Ministerul Mediului a pregatit pentru Sapamana Mediului o multime de activitati, printre care curse de biciclete si concursuri de role.

Oradenii vor avea parte de expozitii de desen si design vestimentar, excursii in inima padurii, vizite la Gradina Zoologica si pliante explicative. Tinerii vor igieniza malul Crisului Repede si malul Petei, iar membrii Pro Biker Bihor vor face un tur al orasului demonstrativ.

Manifestarile se vor incheia pe 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului, cu o ampla actiune de ecologizare pe Valea Ariesului, in judetul Alba, la care va participa si ministrul Laszlo Borbely. Totodata, in Bucuresti, sub patronajul MMP, cu sprijinul Centrului de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila si al companiei „Passe Partout” va fi pusa in scena piesa „Gunoiul si ghiocelul”, spectacol care il are ca protagonist pe actorul Dan Puric.

Liceeni si studenti ai Universitatii Ecologice vor participa de Ziua Mondiala a Mediului, in 5 iunie, la un mars pe cele mai importante artere din Bucuresti.

Marsul se va incheia in Parcul Herastrau, la Gradina de vara a Teatrului de Revista „Constantin Tanase”, unde incepand cu ora 17.00, elevi de la 12 licee vor prezenta spectacolul „ECO-VOLUNTARI pentru Bucuresti”.

Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu va participa pe 5 iunie, alaturi de omologul sau italian, primar al Romei, la „Marea Igienizare a Padurii Baneasa”.

Ziua Mondiala a Mediului este marcata din anul 1972, cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite a stabilit ca actiunile pentru protejarea mediului inconjurator trebuie incurajate.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *