Nămolul de epurare – o şansă pentru agricultură şi o problemă complexă de mediu

Namolul de epurare – o sansa pentru agricultura si o problema complexa de mediu

In cadrul proiectului mai amplu „Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Arad”, Compania de Apa a organizat ieri o conferinta de dezbatere si de informare avand ca tema posibilitatile actuale si previziunile pentru viitor privitoare la namolul rezultat in urma epurarii apelor reziduale menajere. Conferinta a fost moderata de Dalia…

Citește mai departe

Statia de Epurare de la Facai are in prezent 80 de tone de namol de epurare pe care l-ar putea furniza fermierilor

Statia de Epurare de la Facai are in prezent 80 de tone de namol de epurare pe care l-ar putea furniza fermierilor din Dolj Dejectiile din canalizarea Craiovei ar putea fi folosite ca ingrasamant in agricultura. Acestea intra in Statia de Epurare de la Facai odata cu apele reziduale, rezultand in urma procesului de epurare…

Citește mai departe

Riscurile producerii unui tsunami in Marea Neagra

Riscurile producerii unui tsunami in Marea Neagra, previziuni asupra schimbarilor de clima sau exploatarea resurselor neconventionale de energie. Acestea sunt doar cateva dintre cercetarile intreprinse la bordul celei mai mari nave oceanografice din Romania. Botezata exotic, Mare Nigrum, fostul pescador oceanic pare desprins din romanele lui Jules Verne. Gheata care arde, ingrasamantul-minune care ar aduce…

Citește mai departe

Sufocati de mirosul de la o ferma de porci

Locuitorii din doua sate spun ca nu mai suporta mirosul dejectiilor aruncate pe camp. Administratorul fermei sustine ca satenii sunt cei care vin si solicita sa imprastie dejectiile pe camp pentru fertilizarea terenurilor. Locuitorii din satele Izvorul Barzii si Scanteiesti au depus mai multe sesizari la Garda de Mediu, cerand institutiei solutionarea problemei privind poluarea…

Citește mai departe

Raiul verde din centrul Clujului

Un strop de natura, mentinut in viata de peste o suta de mii de specii de plante, salveaza orasul de la sufocare. Gradina Botanica „Alexandru Borza” aduna la un loc specii de pe toate continentele. Peste o suta de mii de vizitatori ii trec pragul anual. „Balta” de verdeata din centrul orasului este mai mult…

Citește mai departe

Frunzele, o resursa irosita

In loc sa le transforme in mranita, administratorii parcurilor arunca frunzele uscate la gropile de gunoi, dar importa ingrasamantul pentru flori din Europa. Frunzele cazute se ingropau pe vremuri in pamantul din parcuri, se lasau la macerat, iar produsul rezultat se folosea ca ingra-samant ecologic pentru plante. In fiecare dimineata, in jur de zece oameni…

Citește mai departe

Meduzele sunt un pericol!

Nu demult am vizionat un documentar pe discovery legat de invazia meduzelor. Avand in vedere ca nimeni nu a considerat aceasta stire suficient de importanta pentru a o difuza si in Romania, era pentru prima data cand auzeam asa ceva. Socant, dar de luat aminte. Temperatura globala a suprafetei marii s-a ridicat in medie cu…

Citește mai departe