Produse cosmetice ecologice

In ultimii ani se pune un tot mai mare accent pe comercializarea produselor cosmetice naturale si eologice. Dupa produsele textile si cele alimentare, acestea devin accesibile unui public tot mai mare.

Aici se poate vorbi si despre produsele de infrumusetare care pot fi fabricate in casa din produse de baza, care la origine nu sunt categorisite drept produse cosmetice, ex: gomaj cu cristale de zahar, masca de frumusete din ciocolata, etc. SE mai pot utiliza de asemenea uleiul de susan, zaharul din trestie, pudra de cacao, etc.

Accesoriu indispensabil barbatului si femeii moderne deodorantul s-a impus in ultimii ani intr-o societate in care trebuie sa te simti bine ascunzand propriile mirosuri corporale.

Insa folosirea deodorantelor care contin diverse ingredinte ca: clorhidrat de aluminiun silicon, etc, poate conduce la alergii, dereglari datorate blocajelor transpiratiei, cancer la sani si ganglioni in special pentru femeile care folosesc deodorante pe baza de compuse din aluminiu.

S-a descoperit ca piatra de alaun, mineral care-ti trateaza cu respect organismul 100%, si care odinioara era folosita de barbieri pentru calmarea ranilor cauzate de brici, poate fi cu succes utilizata si ca inlocuitorul deodorantului.

Acelasi alaun se poate utiliza si ca ingrasamant natural al unor flori de gradina, ex : hortensii.

In Tailanda e folosit chiar in procesul de epurare a apei, prin legarea elementelor in suspensie.

Sursa: seme.cer.free.fr

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente