Cometa 67P ?i secretele ei: via?a s-ar fi format în spa?iu prima oar?

    Cometa 67P si secretele ei: viata s-ar fi format in spatiu prima oara

    Potrivit Agentiei Spatiale Europene, sonda Philae a descoperit compusi organici pe suprafata cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko. Practic, un instrument stiintific de pe cometa a „adulmecat“ atmosfera cometei si a identificat un compus organic necunoscut momentan. El urmeaza sa fie studiat pentru a fi identificat. Un compus organic e unul care contine un atom de carbon, baza vietii…

    Citește mai departe
    Energia viitorului. În loc de priz?, ne-am putea înc?rca telefoanele mobile de la haine

    Energia viitorului. In loc de priza, ne-am putea incarca telefoanele mobile de la haine

    Intr-o lume in care incalzirea globala este un fenomen tot mai evident, folosirea unor surse curate de energie devine tot mai importanta pe zi ce trece. In ultimul sau raport, Grupul Interguvernamental privind Schimbarile Climatice a anuntat ca marirea temperaturilor medii globale incepand cu mijlocul secolului al XX-lea este provocata, in mare masura, de volumul…

    Citește mai departe

    Un tip nou de panouri solare, mai eficiente, formate din mici molecule organice depozitate pe straturi de poliester

    O companie din Germania a dezvoltat un nou tip de panouri solare formate din mici molecule organice depozitate pe straturi de poliester. Noile panouri solare au o durata de viata mai mare decat a celor conventionale pe baza de silicon si transforma 8% din energia solara in electricitate, in timp ce panourile pe baza de…

    Citește mai departe

    Tapetul care produce lumina

    Tapetul care straluceste in intuneric ar putea inlocui becurile in urmatorul deceniu, a declarat o echipa de cercetatori britanici care lucreaza la un nou material decorativ ce se incarca in momentul in care o sursa electrica trece pe langa el. Conform Daily Mail, compania non-profit Carbon Trust este atat de entuziasmata de descoperire incat a…

    Citește mai departe

    Vulcani noroiosi pe Marte

    Astronomii de la Centrul Spatial din Houston, SUA, au anuntat descoperirea pe Marte a unor formatiuni care seamana izbitor cu vulcanii noroiosi de pe Terra, fapt care ofera o noua perspec-tiva asupra trecutului „viu” al planetei rosii. Detalii in acest sens au fost prezentate in cadrul unei conferinte orga-nizate in Texas, relateaza bbc.co.uk. Potrivit specialistilor…

    Citește mai departe