Reduceți consumul de apă proaspătă! Nu compromiteți generațiile viitoare

STUDIU: Dioxidul de carbon eliberat din apa oceanelor a dus la sfarsitul ultimei Ere Glaciare

Dioxidul de carbon eliberat in atmosfera din adancul oceanului planetar a dus la incheierea ultimei Ere Glaciare, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, informeaza bbc.com. Eliberarea in atmosfera a dioxidului de carbon a dus la aparitia unei perioade mai calde, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Southampton. Cercetarea publicata in revista Nature este bazata pe…

Citește mai departe

Schimbarile climatice afecteaza Arctica in mod diferit de Antarctica

Calota glaciara marina ce inconjoara continentul Antarctica a atins un nivel record al intinderii, semnalat la 26 septembrie – 18,6 milioane de kilometri patrati – cea mai intinsa suprafata a calotei glaciare de sud observata din 1979 si pana in prezent, de la inceputul masuratorilor acestei suprafete, in conditiile iernii australe, conform LiveScience citat de…

Citește mai departe
Ecosistemul din Antarctica are o vechime de peste 33,6 milioane de ani

Ecosistemul din Antarctica are o vechime de peste 33,6 milioane de ani

Ecosistemul existent in prezent in Antarctica are o vechime de aproximativ 33,6 milioane de ani, aparand odata cu formarea calotelor glaciare polare, conform unui nou studiu, informeaza LiveSience. Aceasta vechime a fost stabilita cu autorul ramasitelor fosilizate de plancton identificate in sedimentele antarctice, ramasite ce demonstreaza o scadere brusca a biodiversitatii microorganismelor care formeaza planctonul…

Citește mai departe

Emisiile de CO2 ameninta viata din oceane

Oceanele si atmosfera sunt strans legate intre ele si impreuna formeaza componenta cea mai dinamica a sistemului climatic. De asemenea oceanul joaca un rol fundamental in schimbarile climatice prin intermediul ciclului carbonului care are rol in mentinerea vietii pe pamant precum si mentinerea stabila a climei. Studiile din ultima perioada, bazate pe masuratori si informatii…

Citește mai departe

Fauna marina ar putea influenta evolutia climei planetei

Fauna marina ar putea sa influenteze semnificativ circulatia apelor oceanice, care este un factor determinant pentru evolutia climei planetei, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Nature. Circulatia apelor oceanice se afla la originea schimburilor termice uriase dintre regiunile polare si cele tropicale si dintre apele de suprafata – calde si limpezi – si cele…

Citește mai departe

Schimbarile climaterice favorizeaza animalele cu un ciclu de viata mai scurt

Incalzirea globala va intrerupe lantul trofic si va favoriza animalele mici, cu un ciclu de viata mai scurt, in defavoarea animalelor mari, care nu suporta bine variatiile bruste de temperatura, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, citat de Mediafax. Prin studierea caracteristicilor fizice ale animalelor, cercetatorii germani si canadieni au aflat ca exista…

Citește mai departe