10 surse vegane de probiotice

In ultima vreme s-a acordat o mare importanta sanatatii intestinale si pe buna dreptate. Prin popularea intestinelor  cu bacterii „bune”  ne putem imbunatati digestia, sistemul imunitar, putem reduce riscul imbolnavirilor si chiar putem pierde masa corporala. O modalitate eficienta de a realiza aceste deziderate este de a introduce in alimentatia noastra alimente bogate in hrana…

Citește mai departe

OPINIA NUTRITIONISTULUI: Alimentatia organica

Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii iar in urma producerii lor mediul inconjurator nu a avut de suferit, sustin specialistii. Potrivit acestora, pentru a se considera organica, productia agricola sau zootehnica…

Citește mai departe
Probioticele ?in la distan?? infec?iile digestive

Probioticele tin la distanta infectiile digestive

Probioticele sunt microorganisme „prietenoase” care alcatuiesc flora intestinala. Ele permit combaterea microorganismelor „rele”, cauzatoare de infectii. In sezonul cald, cele mai frecvente sunt infectiile digestive. O serie de studii demonstreaza ca administrarea de probiotice si prebiotice ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor digestive. In cazul unui organism sanatos, tubul digestiv este colonizat de aproximativ 100…

Citește mai departe

Brandul La Peris promoveaza traditia mezelurilor romanesti 100 % naturale

Brandul La Peris promoveaza traditia mezelurilor romanesti 100 % naturale destinate consumatorilor interesati de un stil de viata sanatos, preocupate de propria alimentatie, calitate si experienta gustului. La inceputul anului 2012, Romsuintest Peris S.A. a lansat primul magazin de produse din carne 100 % naturale din Romania. Faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase,…

Citește mai departe

Coacazele negre sunt un izvor de vitamine

Te-ai gandit vreodata cate beneficii pentru organism au coacazele negre? Ele sunt recomandate diabeticilor, celor care doresc sa-si fortifice organismul, reumaticilor si nu numai. Revista „Click! pentru femei” iti arata la ce te ajuta aceste fructe! Energizant natural Treci printr-o perioada stresanta si obositoare? Fortifica-ti organismul cu ajutorul vinului din coacaze negre. Ai nevoie de…

Citește mai departe

Suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar si ne feresc de alergii

Consumul zilnic a 100-150 de grame de iaurt natural sau administrarea in fiecare zi a unor suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar. In sistemul nostru digestiv exista bacterii „bune” si „rele”, in proportia ideala de 85% (bacterii „bune”) la 15% (bacterii „rele”). Dezechilibrul dintre aceste doua categorii duce la scaderea imunitatii si…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Probioticele sau ce se ascunde sub eticheta de pe ambalaj

Cand cumparati mancare pe a carei eticheta scrie probiotice, primiti beneficii pentru sanatatea vostra sau este vorba, doar, de publicitate exagerata? Probabil cate putin din fiecare. Probioticele sunt microorganisme vii, ce refac balanta bacteriana intestinala si cresc rezistenta la  germenii patogeni. Ingerate in cantitati suficiente, pot imbunatati digestia si reduce durata gripelor si racelilor. Dar,…

Citește mai departe
Probioticele ?in la distan?? infec?iile digestive

EFSA impotriva probioticelor

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) nu a fost de acord cu redactarea unui ghid cu privire la folosirea probioticelor, desi atat industria alimentara, cat si lumea stiintifica cer acest lucru. Ambele voci sustin ca lipsa reglementarilor duce la neintelegeri, dar si la concurenta neloiala pe piata alimentelor. Reprezentantii EFSA si-au motivat refuzul spunand ca…

Citește mai departe

Patru energizanti naturali

Studii recente au statuat ca mierea, cafeaua, iaurtul si ciocolata cu lapte sunt cei mai buni energizanti naturali. 1) O lingura plina cu miere Cercetari recente sugereaza ca mancarurile ce contin fructoza si glucoza pot fi sperioare glucozei brute din punct de vedere al recuperarii energetice dupa un antrenament. Inainte de a va gandi la…

Citește mai departe

Consumatorii cred nejustificat in alimentele „minune”

Mancarea probiotica si cea cu acizi Omega-3 a inregistrat cea mai mare crestere de consum. Nu exista nici o cercetare independenta care sa poata dovedi ca produsele probiotice intaresc sistemul imunitar Consumatorii cred ca alimentele „functionale” ii pot ajuta sa se vindece sau sa trateze anumite afectiuni, se arata intr-o cercetare a Institutului de Promovare…

Citește mai departe