Anul gustului picant, dar si acru

Nu e de aruncat strategia chinezilor de a imbunatati sanatatea pornind de la caracteristicile fiecarui an in parte. Terapeutii chinezi spun ca 2010 este anul Tigrului de metal si ca atare trebuie sa existe o atentie speciala indreptata spre plaman si colon, tandemul de organe raspunzator de imunitate. Nu e cazul sa neglijam nici scaderea energiei plamanului prin instalarea melancoliei, favorizata de 2010, cand omul e tentat de privire in interiorul sufletului.picant acru

Avand in vedere aceste sublinieri, chinezii spun ca e bine sa mananci picant si acru. Gustul acru se gaseste mai ales in citrice, iar gustul picant il putem procura din usturoi, ceapa, ghimbir, masline, sofran. Dar nu e bine sa fim indiferenti si la cate un strop de amar, de dulce, de sarat. Chinezii sustin ca trebuie folosite plantele specializate in gustul amar precum pelinul, galbenelele, sunatoarea, papadia, rostopasca, turita mare… Toate acestea vor face bine ficatului. Pentru plaman e util, in 2010, sa consumi: cimbrisor, obligeana, roinita. Terapeutii chinezi atarg atentia ca, in acest an, trebuie consumate fibre vegetale care ajuta scaunul, dar si echilibrul florei intestinale, pactul dintre bacteriile rele si cele bune. In 2010 nu trebuie uitate cerealele. E recomandat sa te hranesti mai ales cu carne de pui. Impotriva constipatiei, in 2010, trebuie folosite si suplimentele naturale, acele probiotice sub forma de capsule: una-doua pe zi.

Dar e cazul sa se manance iaurturi cu tarate de cereale si dimineata, si seara. Nu e rau sa se foloseasca amestec de roinita, coada-calului, coada-soricelului, sunatoare, sub forma de infuzie cu cate o lingurita cu fiecare planta. Aceste recomandari se asociaza cu sedinte de acupunctura, pentru a preveni caderea organismului. Cu ajutorul acelor se echilibreaza zonele slabe. Doctor Teodor Coldea, medic primar si cu o specializare suplimentara in acupunctura si in terapii chinezesti de la Centrul Diperiavitamed, mai spune ca persoanele care au suferit un accident vascular cerebral trebuie sa adauge extracte de soia pentru fluidizarea sangelui. Inainte de aparitia suferintelor, la inima suna alarma prin unele stari de tristete, de insomnie si depresie. Pe langa perturbarea energiei inimii, se strica energia ficatului si a pancreasului. Pentru refacerea ficatului, e util sa se consume ciuperca ganoderma, planta cordiceps din China, dar si plante romanesti, amestecuri de turita mare, rostopasca, armurariu, anghinara, eventual urzica si, in paralel, se foloseste si acupunctura.

In iunie, elementele sunt apa si pamantul. Apa se refera la rinichi si e cazul sa se bea ceaiuri diuretice si sa se apeleze la planta cordiceps. Rinichiul slabit conduce la teama, la anxietate. La rinichi au neplaceri mai ales oamenii fricosi. Cand energia rinichilor e perturbata apar si lipsa de vointa, si incapatanarea. Sanul sufera cand este dezechilibrata energia ficatului si a stomacului.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *