Jacobs 3 in 1 – Pericole intr-o cafea

RISC DE CANCER PULMONAR. Cafeaua 3 in 1 nu trebuie combinata cu fumul de tigara
CE BEM, CE MINCAM – Contine aditivi cancerigeni
Produsul contine atit zahar, cit si indulcitori chimici de sinteza. Din aceasta cauza nu poate fi consumat de diabetici si trebuie evitat de persoanele supraponderale si obeze.

Jacobs 3 in 1 Intense este un „amestec de cafea solubila pentru cafea, zahar si indulcitori” ce are in compozitie: „zahar, sirop de glucoza, cafea solubila (13,6%), ulei vegetal hidrogenat, stabilizatori (fosfat de potasiu E 340, polifosfat de sodiu E 452), proteina de lapte, emulsificator (mono si digliceride ale acizilor grasi E 471), agent antiaglomerant (dioxid de silicon E 551), indulcitori (aspartam E 951 – contine o sursa de fenilalanina -, acesulfam K E 950), colorant (betacaroten E 160a). Contine o sursa de lapte”. Informatii nutritionale pentru 100 de grame de produs sint: „energie 1.745 kj/415 kcal, proteine 2,8, glucide 71,5, lipide 13 g”.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: amestec pentru obtinerea cafelei instant, obtinuta din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop de glucoza), cafea solubila, ulei vegetal hidrogenat, stabilizatori pe baza de fosfor. Uleiul vegetal hidrogenat afecteaza sistemul cardiovascular si nervos, iar aditivii pe baza de fosfor dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicind fixarea calciului in oase.
Amestecul contine indulcitori intensi acalorigeni E 951, E 950 cu efecte nedorite asupra sanatatii. Atit aspartamul, cit si acesulfamul K sint considerate de oamenii de stiinta ca fiind cancerigene. Colorantul betacaroten poate creste riscul aparitiei cancerului de plamini la fumatori, fara a-l scadea la nefumatori. Produsul contine surse ascunse de sodiu si fosfor si, de asemenea, fenilalanina.

CONCLUZII. In urma analizei rezulta ca produsul nu este indicat adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu densitate osoasa scazuta (osteoporoza), celor cu afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare, hepato-renale, maladii neurodegenerative. Diabeticii vor tine cont de aportul de glucide. Cei cu sensibilitate la lactoza il vor testa in prealabil. Produsul analizat este interzis suferinzilor de fenilcetonurie, din cauza continutului de fenilalanina.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *