Cruzime si nepasare intr-o gospodarie din Cornatel. Zece ponei slabiti si infometati traiesc din mila oamenilor din sat. Acum patru luni proprietarul i-a lasat in grija unui barbat din localitate. Acesta traieste insa de pe o zi pe alta si nu mai are bani sa cumpere mancare si pentru ponei. Unul dintre caluti a murit deja de foame si de frig in timp ce restul de noua abia se mai tin pe picioare.ponei lasati fara hrana

Cei noua ponei care mai sunt in viata sunt lasati afara in frig, fara mancare si fara apa. Desi aproape cad din picioare calutii nu au fost dusi niciodata la medicul veterinar. Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu s-a autosesizat in cazul poneilor de la Cornatel si a inceput o ancheta.

„Dimineata voi dispune ca o echipa din cadrul DSV-ului se va deplasa la fata locului. Noi am luat legatura si am gasit proprietarul exploatatiei de la Cornatel unde vom programa o intalnire la fata locului”, a declarat Serban Tichindelean, director coordonator DSVSA Sibiu.

Legea protectiei animalelor prevede sanctiuni pentru faptele de cruzime asupra animalelor. Proprietarul poneilor risca sa plateasca o amenda cuprinsa intre 600 si 800 de lei.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here