O organizatie care incurajeaza constructiile verzi va fi lansata la Iasi

O organizaţie care încurajează construcţiile verzi va fi lansată la Iaşi
O organizatie care incurajeaza constructiile verzi va fi lansata la Iasi
O organizatie care incurajeaza constructiile verzi va fi lansata la Iasi

Romania Green Building Council (RoGBC) va lansa in luna ianuarie 2015 o noua filiala locala, in Moldova. Aceasta va beneficia de infrastructura si activitatile extinse la nivel national ale organizatiei, va oferi platforma de training Green Building Professional, va organiza evenimente pe plan local, concentrandu-se pe beneficiile ce pot fi aduse partilor interesate din regiune.

Romania Green Building Council este o organizatie romaneasca non-profit, apolitica, care se ocupa cu promovarea constructiilor sustenabile, fiind primul membru World Green Building Council din Estul Europei si a fost structurata dupa modelul altor Consilii pentru Cladiri Verzi de succes (printre care cele din SUA, Marea Britanie si Germania), insa este adaptata cerintelor pietei din Romania. RoGBC incurajeaza un cadru legislativ favorabil constructiilor sustenabile. Reducerea impozitului pe cladirile verzi este o initiativa sustinuta de organizatie in vederea sprijinirii administratiei locale in procesul de atragere a investitiilor in acest sector, crearii de locuri de munca verzi si a unui mediu construit de calitate superioara, recompensand cladirile verzi certificate la standarde ridicate care implementeaza in prezent cerintele directivelor europene pentru 2020”, a indicat Dan Zaharia, unul din membrii fondatori RoGBC Moldova.

Organizatia a lansat recent un program de certificare pentru sectorul rezidential „Green Homes by Romania Green Building Council”. Proiectul Ezareni din comuna ieseana Miroslava, realizat de dezvoltatorul American Eco Homes este primul proiect din Moldova pre-certificat de RoGBC prin acest program si care va beneficia de creditul ipotecar preferential Green Mortgage. „Proiectul utilizeaza materiale inovative pentru o performanta energetica ridicata, rezistenta seismica si o calitate superioara, la preturi accesibile. Proiectul foloseste de asemenea elemente de design solar pasiv, ventilatie naturala, lemn certificat FSC, vopseluri si adezivi cu continut scazut de compusi organici volatili, sisteme sanitare care eficientizeaza consumul de apa, proiectul acordand atentie totodata prezervarii peisajului”, au precizat oficialii organizatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *