Patrula de reciclare a elevilor gorjeni

Patrula de reciclare a elevilor gorjeni
Patrula de reciclare a elevilor gorjeni
Patrula de reciclare a elevilor gorjeni

Pentru elevii din Gorj accesul la un mediu curat este o prioritate astfel ca zeci de elevi s-au implicat in campania „Patrula de reciclare RoRec”, adunand peste trei tone de deseuri electrice. La nivel national rezultatele eforturilor sunt contabilizate, astfel ca pana la aceasta data au fost colectate 100 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice.

Copiii si tinerii participanti la programului educational de mediu „Patrula de reciclare” au colectat peste 100 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) pana la 15 aprilie. Aceste deseuri vor ajunge sa fie reciclate conform standardelor de mediu, datorita actiunilor celor 20,000 de elevi si 700 de profesori coordonatori care participa la editia 2013 a programului educational de mediu Patrula de reciclare. Programul este desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene si autoritatile locale. Pana in prezent, in 12 dintre judetele participante, Patrulele de reciclare au colectat peste 1,000 kg DEEE. Cea mai mare cantitate DEEE stransa pana la acest moment este de 9,600 kilograme si apartine unei scoli din judetul Olt. Incepand din luna noiembrie a anului trecut si pana la 15 mai 2013, sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare din Bucuresti si 28 de judete ale tarii desfasoara campanii stradale si online, expozitii si evenimente prin care ii conving pe membri comunitatilor lor sa devina mai constienti de importanta colectarii selective a DEEE si sa se debaraseze responsabil de aparatele electrice vechi, de becuri, neoane si baterii.

Rezultatul exceptional al initiativelor lor ecologice legitimeaza principiul programului, anume ca tinerii sunt o adevarata forta motrice a schimbarilor pozitive de mentalitate. Patrulele de reciclare contribuie pe masura puterilor lor la reducerea fenomenului poluarii si la economisirea resurselor naturale. Deseurile colectate in cadrul programului ajung sa fie reciclate corespunzator standardelor europene de mediu, contribuind la obtinerea de materii prime secundare si la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice pe care ni le impun normele UE (4 kg DEEE/locuitor, anual). „Este ultimul clasament intermediar inainte de raportarea finala de la 15 mai. Intram asadar in linie dreapta, perioada decisiva pentru toti cei care aspira la un premiu. Pentru ca gradinitele, scolile si liceele participante sa se bucure de sprijinul comunitatilor lor in aceasta competitie, incurajam familiile, colegii si vecinii sa se implice si sa sprijine Patrulele de reciclare. Prin reprezentantii nostri locali, acordam tot sprijinul nostru. Le uram inspiratie si succes la crearea Mascotei Patrulei de reciclare, premiul special al acestei editii”, a declarat Alexandra Arnautu, manager de proiect, prezenta ieri la Targu-Jiu. Cea mai mare cantitate de deseuri, colectata in Gorj, a fost la Scoala Generala Nr.1 din Ticleni, aproximativ 600 de kilograme. Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum patru kg DEEE pana la 15 mai 2013. La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si vor crea cea mai inspirata propunere de mascota a programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *