Substantele chimice pe care le contin fructele si legumele din UE sunt toxice pentru creier. Copiii sunt mai expusi decat adultii efectelor negative pe care le au pesticidele asupra sanatatii, intrucat chimicalele incetinesc dezvoltarea creierului.
pesticidele afecteaza creierul
Aproape trei sferturi din strugurii de pe piata europeana si peste jumatate din banane sunt contaminate cu substante chimice periculoase pentru sanatate
In timp ce producatorii garanteaza pentru siguranta pesticidelor, cercetatorii solicita forurilor europene inasprirea legislatiei din cauza pericolului pe care aceste substante il reprezinta pentru sanatate.

Un studiu, publicat la sfarsitul saptamanii trecute si citat de Reuters, arata ca substantele chimice descoperite in fructele, in legumele si in cerealele de pe piata europeana pot fi toxice pentru creier. „Testele de pana acum nu au luat in calcul riscul pe care il prezinta pesticidele asupra creierului.

Daca inainte se stia ca ele afecteaza activitatea creierului la insecte, acum putem spune ca aceste efecte se manifesta si in cazul omului”, a declarat Philippe Grandjean, cercetator la Harvard School of Public Health si la University of Southern Denmark, citat de Reuters. Concluziile studiului au fost elaborate pe baza evaluarii a peste 200 de rapoarte internationale privind influenta pesticidelor asupra creierului.

Peste 50% din produse, contaminate

Datele preliminare ale unui raport oficial, care va fi publicat, arata ca o jumatate din produsele vegetale comercializate in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt contaminate cu pesticide. Cinci dintre substantele cel mai des intalnite duc la aparitia cancerului si afecteaza sistemul hormonal.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here