Remedii din plante pentru oboseala

Remedii din plante pentru oboseala
Remedii din plante pentru oboseala

Ghimbirul, energizant natural

Cu un aroma aparte si cu un gust usor picant, ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai bune surse de energie oferite de natura. Datorita proprietatilor vitaminizante (C, A, B2, B3, E) si mineralizante (fier, zinc, potasiu), ghimbirul alunga starea de oboseala, inclusiv cea din convalescenta. Spre deosebire de cafea, ceaiul de ghimbir nu duce la dependenta.

In plus, imbunatateste circulatia sangvina, stimuleaza metabolismul si digestia. Asa il prepari: o lingurita de ghimbir ras (prin razatoarea mica) la 250 ml de apa fierbinte. Lasa la infuzat 10 minute, filtreaza si bea cate 2 cani pe zi, una dimineata si una la pranz.

Rozmarinul, o altfel de cafea

Te simti lipsit de putere si reusesti sa te concentrezi cu greu, indiferent daca este vorba de sarcinile de la locul de munca sau de cele casnice? Un bun energizant oferit de natura este si ceaiul de rozmarin, cunoscut pentru proprietatile sale tonice.

Remediul ajuta in caz de oboseala cronica, surmenaj fizic si intelectual, „alungand” epuizarea intr-un timp relativ scurt. Ceaiul de rozmarin este si un bun tratament in hipertensiune arteriala, dischinezii biliare, dureri de cap, boli cardiace si impotenta. Asa il prepari: 30 g de flori de rozmarin la un litru de apa fierbinte. Acopera vasul pentru 10 minute, filtreaza si bea cate 2 cani pe zi, dupa micul dejun si pranz.

Ceaiul de afine te invioreaza

Un aliat de incredere in lupta impotriva starilor de oboseala este si ceaiul de afine, care ajuta la intarirea sistemului nervos. Bogat in vitamine si minerale, remediul are efect tonic asupra organismului, stimuleaza intelectul si contribuie la cresterea performantelor cognitive.

Preparatele pe baza de frunze si flori de afin sunt indicate in oboseala cronica, inclusiv cea resimtita la nivelul ochilor, in diaree, afectiuni hepatice sau rani care se vindeca mai greu. Asa il prepari: 2 lingurite de frunze de afin la jumatate de litru de apa clocotita. Infuzeaza 10 minute, strecoara si bea cate 2-3 cani de ceai pe zi, pana la disparitia simptomelor.

Ceaiul de salvie, tonic pentru organism

Folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru aroma sa placuta, salvia nu este doar condimentul care da un gust aparte preparatelor din carne, ci si un bun „tratament” impotriva starilor de oboseala.

Ceaiul din salvie fortifica organismul, inlatura surmenajul si ofera doza de energie de care ai nevoie pentru intreaga zi. Remediile din salvie ajuta si in caz de balonare, bronsita, diabet zaharat, bufeuri si transpiratie excesiva in perioada de menopauza. Asa il prepari: o lingurita de frunze de salvie la o cana de apa clocotita. Lasa cana acoperita timp de 10-15 minute, dupa care strecoara si consuma cate 3 ceaiuri pe zi.

Anasonul, remediu energizant

Pe langa faptul ca aroma lui iti imbie simturile, ceaiul de anason te ajuta sa scapi de oboseala si tensiunea pe care o resimti inca de la primele ore ale diminetii.

Cunoscut pentru efectele sale benefice in cazul asteniei si a starilor de ameteala, acest ceai este si un bun aliat impotriva problemelor digestive, a tusei convulsive, a migrenelor, dar si a reumatismului. Asa il prepari: o lingurita de fructe la o cana de apa fierbinte. Lasa cana acoperita 10-15 minute, dupa care filtreaza si bea ceaiul in prima parte a zilei.

Iasomia, aliat impotriva surmenajului

Cu o aroma aparte, ceaiul de iasomie este un remediu excelent impotriva starilor de oboseala. Consumat de doua ori pe zi, ceaiul calmeaza, relaxeaza si reda energia de care ai nevoie pentru a face fata tuturor activitatilor cotidiene. Datorita efectului stimulant, remediul este recomandat de fitoterapeuti in cazul surmenajului psihic, in raceala, febra, gastrita si dureri de cap. Asa il prepari: 2 linguri de frunze la 300 ml de apa clocotita. Lasa cana acoperita 10 minute, dupa care bea 1-2 cani pe zi, in mai multe reprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *