„Retete Vegane Fara Foc” de Ligia Pop, lansarea primului volum dedicat alimentatiei raw vegane din Romania

0
83
„Retete Vegane Fara Foc” de Ligia Pop, primul volum dedicat alimentatiei raw vegane din Romania

Duminica, 7 Octombrie, Curtea Veche Publishing organizeaza evenimentul de lansare a volumului „Retete Vegane Fara Foc” de Ligia Pop, prima carte ce aduce in atentia publicului romanesc stilul de alimentatie raw vegan.

Lansarea va avea loc in cadrul Targului Raw Generation Expo, incepand cu ora 12.30, la Rin Grand Hotel din Bucuresti (Str. Vitan-Barzesti, nr. 7D, et. 1, Sala Expo).

Volumul „Retete Vegane Fara Foc” cuprinde zeci de retete originale ce se prepara doar cu ingrediente crude, netratate termic, pline de vitamine si enzime prezente doar in cruditati. Cartea nu este dedicata doar celor care vor sa elimine produsele animale sau sa manance in totalitate crud, ci intregului public care doreste sa-si imbunatateasca stilul de alimentatie.

Beneficiile mancarii raw vegane constau in superioritatea ei nutritionala fata de mancarea gatita, datorata continutului ridicat de nutrienti regasit in cruditati, cum ar fi enzime, vitamine, minerale si proteine. Enzimele din mancarea naturala sunt distruse atunci cand hrana este incalzita sau gatita la o temperatura mai mare de 40°C, iar vitaminele si mineralele sunt distruse in proportie de pana la 97%.

In bucataria raw vegana, alimentele nu sunt pregatite peste 40°C, pastrandu-si intact nutrientii. Ligia Pop propune in volumul „Retete vegane fara foc” introducerea in alimentatie a unei cantitati mai mari de cruditati ce vor contribui la eliminarea toxinelor, la mentinerea unei greutati normale, dar si a unui ten si a unei pieli fine, precum si a unui par stralucitor si a unor unghii pline de vitalitate.

Daca pana acum alimentatia naturala cuprindea salate, seminte incoltite, pateuri, sucuri naturale si multe cruditati, in aceasta carte publicul va descoperi noi retete delicioase, pornind de la paine din seminte, lapte si branzeturi din nuci, hamburgeri si diverse feluri de mancare, creme de prajituri, deserturi si torturi extrem de aratoase si sanatoase.
Ligia Pop este autoare si raw food chef (bucatar specializat in bucataria fara foc).

S-a nascut in Romania si are cetatenie dubla romana-americana. Este licentiata in muzica la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi si a predat pianul in Statele Unite ale Americii timp de 5 ani. Fiind mereu preocupata de o viata sanatoasa, Ligia Pop s-a reprofilat pe promovarea alimentatiei raw food (bazata pe ingrediente crude). Este gazda show-ului Ligia’s Kitchen, unde sustine demonstratii culinare cu retete vegane.

In noiembrie 2011, a fost unul dintre cei 16 castigatori ai programului international YouTube Next Chef, un program de 12 saptamani sustinut de Google in care Ligia a putut sa-si impartaseasca pasiunea pentru retetele vegane prin intermediul canalului de Youtube, Ligia’s Kitchen.

Este autoarea cartilor de bucate si de specialitate „Deserturi pentru copii si parinti sanatosi”, „Germeni si vlastari, surse de sanatate si energie” si „Pasi in lumea muzicii”. Impreuna cu sotul sau, Raoul Pop, organizeaza bi-anual la Bucuresti targul national Raw Generation Expo.

Cea de-a V-a editie a targului Raw Generation Expo reuneste 60 de expozanti din intreaga tara si anunta o varietate de evenimente pentru cei 10.000 de vizitatori asteptati. Printre activitatile propuse de organizatori se numara prezentari de produse, ateliere si prezentari ce tin de promovarea unui stil de viata sanatos si armonios, un bufet raw, unde publicul va putea servi si cumpara preparate raw, un colt dedicat copiilor, demonstratii culinare si ateliere de frumusete si machiaj mineral, plus multe alte surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here