Sanatatea umana si miracolele din natura

Sanatatea umana si miracolele din natura

Animalele si plantele sunt o sursa miraculoasa de substante, care pot ajuta la vindecarea multor boli ale organismului uman. Din pacate, cercetarile stiintifice sunt intrerupte, destul de brusc, de disparitia rapida a multor specii de animale si plante.

Milioane de oameni bolnavi de ulcer gastric ar fi putut fi vindecati cu usurinta. In profunzimea padurilor australiene, cercetatorii au descoperit o specie de broasca care detine, probabil, secretul vindecarii ulcerului gastric. Ouale acestei specii rare, Rheobatrachus vitelinus, in mod clar, reprezinta protectia speciala a mamei impotriva acidului gastric, scrie Deutsche Welle.

Natura este cel mai bun medic

Acestea puteau fi, conform cercetatorilor din Boston, cheia pentru prepararea unui nou medicament mult mai eficient impotriva durerilor de stomac si a ulcerelor. Din pacate, aceasta specie de broasca a disparut si, odata cu ea, s-a dus si secretul embrionilor atat de bine protejati.

Niciunde in mediul natural nu dispar mai multe vietuitoare ca la tropice, avertizeaza oamenii de stiinta. Fondul Global de Mediu, o organizatie din Boston, considera ca dimensiunea disparitiilor animale este comparabila cu cea de acum 65 milioane ani. Se presupune ca, atunci, Pamantul a suferit un impact catastrofal cu un asteroid ceea ce a condus la disparitia dinozaurilor precum si a multor specii de vietuitoare.

Ursul polar alb este o alta specie care ar putea oferi cateva raspunsuri lumii medicale. Oamenii de stiinta spera sa primesca de la acest mamifer noi arme de lupta impotriva osteoporozei, insuficientei renale si diabetului zaharat de gradul 2.

In acest caz, oamenii de stiinta trebuie sa se grabeasca. Varfurile imensilor ghetari arctici vor disparea inainte de sfarsitul acestui secol. Ursii polari petrec peste jumatate de an in hibernare, dar in ciuda acestui fapt nu sufera de osteoporoza.

Mai mult, ei sunt capabili sa retina urina luni de zile, pe timpul hibernarii, fara ca aceasta sa le afecteze rinichii. Totodata, acumuleaza grasime subcutanata fara a se imbolnavi de diabet.

Oamenii de stiinta spera ca de la anumite specii de melci de mare sa obtina substante care sa protejeze terminatiile nervoase ale omului in cazul unui accident vascular sau unui infarct. Aceste specii de melci se gasesc insa in insulele tropicale de corali, fiind unele dintre cele mai expuse vietuitoare pe cale de disparitie.

Majoritatea medicamentelor din tarile industrializate sunt derivate din plante sau substante animale si microbi. Cel mai puternic sedativ, morfina, este derivat din opiumul extras din boabele de mac. Aspirina contine substante derivate din salcia argintie, in timp ce unele substante anticancerigene, Vinblastin si Vincristine, sunt derivate dintr-o specie de plante perene care provin din Madagascar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *