Panouri solare pentru noul sedio al ADRNV

0
529
Panouri solare pentru noul sedio al ADRNV
Panouri solare pentru noul sedio al ADRNV

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest se va muta in luna martie a anului viitor in noul sediu din localitatea Radaia (comuna Baciu). Potrivit directorului ADRNV, Claudiu Cosier (foto), lucrarile de executie se afla aproape de finalizare, urmind ca in perioada urmatoare sa se achizitioneze materialele necesare serviciilor de comunicatii si logistice.

„Suntem aproape de finalizarea contractului de lucrari a noului sediu al ADRNV. Locatia a fost alesa conform misiunii noastre la nivel regional si conform viziunii strategice de dezvoltare a Transilvaniei de Nord, o viziune policentrica. Noi am incercat sa transpunem in practica, la dimensiuni reduse acest model de dezvoltare policentrica si in modelul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj”, a deeclarat Cosier. Potrivit acestuia, locatia a fost aleasa consecvent cu misiunea de dezvoltare a agentiei. Sediul va fi utilat si va deveni functional inainte de auditul de sistem de primavara.

Pentru noul sediu, ADRNV a primit o finantare nerambursabila de 675.000 de euro de la Uniunea Europeana, prin programul PHARE, iar contractul a fost semnat in decembrie 2008.

Mai mult, in noua cladire in care vor lucra, angajatii de la ADRNV vor promova si energia verde, Cosier precizind ca se vor instala anul viitor panouri solare care sa ofere o parte din energia necesara functionarii sediului. „Se vor monta pompe pentru transformarea caldurii solului in energie termica. Acum aveam un pret fix si am vrut sa ne incadram, dar vom cauta alte surse de finantare pentru a putea monta panourile solare in 2011. Din ce am estimat noi, cam 30.000 de euro ne costa investitia”, spune directorul ADR Nord-Vest. Noul sediu de la Radaia va avea 1.800 de metri patrati si este pe patru nivele, fiind dotat cu doua sali de conferinta de aproximativ 133 de locuri.

Odata cu mutarea in noul sediu, conducerea sustine ca si-a propus ca si numarul angajatilor sa creasca. „Anul acesta aveam planificat sa ajungem la un numar de angajati de 85 de la circa 60, dar avem 77 de angajati. Ideal ar fi 110 sau chiar 120 de oameni, aici fiind inclusi si angajatii din birourile judetene, care nu sint oricum in numar prea mare”, a explicat Cosier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.